DOLAR 32,2892
EURO 34,6521
ALTIN 2.410,20
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

‘Aşı Olan Gençler Virüse Maruz Bırakılmalı’ Açıklaması

21.07.2020
A+
A-

Coronavirüs ortaya çıktığından bu yana bilim insanları mutasyona uğramış bu virüse karşı etkili bir ilaç üretmek için kolları sıvadı. Yapılan her çalışmanın yeni ve farklı etkileri olabileceği göz önünde bulundurulduğunda geliştirilen aşıların denendiği kişilerin tekrardan bu virüse maruz bırakılarak etkisinin ne olabileceğini konusunda ilerlemek gerektiğini belirtildi.

BİLİM İNSANLARI AŞI SONRASI DÜŞÜNDÜRDÜ

Bilim insanları, Coronavirüs’e karşı geliştirilen aday aşıların yapıldığı genç sağlıklı gönüllülerin kasten virüse maruz bırakılması gerektiğini söyledi. Bu uygulamanın sağlık risklerinin çok düşük ancak topluma faydalarının çok büyük olacağı vurgulandı.

Bu deneyin tekrardan yapılmasını isteyen bilim insanları arasında prototip Coronavirüs aşılarından birine sahip olan Oxford Üniversitesi Jenner Enstitüsünün yöneticisi Profesör Adrian Hill de yer aldı. Hill, söz konusu Coronavirüs’e karşı meydan okuma deneylerinin gelecek aylarda yapılabilmesinin mümkün olduğuna değindi. Dünyada ise hala Coronavirüs’e karşı 23 aday aşının klinik deneyleri yürütülmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Corona Aşısı Test Edildi

Corona Aşısı Test Edildi

 Online Corona Virüs Testi

Online Corona Virüs Testi

Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

Coronavirüs Bağışıklığı Yok Ediyor

DSÖ'den Kritik Coronavirüs Açıklaması

DSÖ’den Kritik Coronavirüs Açıklaması

İLİşKİLİ GALERİLER Pandemide Son Durum: ABD'de Salgını Önüne Geçilemiyor

Pandemide Son Durum: ABD’de Salgını Önüne Geçilemiyor

Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

İstanbul'un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

İstanbul’un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

Burcu Kara: Coronavirüs Bizim Millete İyi Gelmedi

Burcu Kara: Coronavirüs Bizim Millete İyi Gelmedi

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.