DOLAR 32,3724
EURO 34,9981
ALTIN 2.325,89
BIST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

30.07.2020
A+
A-

Cilt lekelerine ciltteki bir bölgeler melanin pigmentinin artması sebep olur. Melanin pigmentinin artmasının birçok sebebi olabilir. Güneş, kimyasal ürünler, solaryum ve genetik faktörler gibi birçok etken cilt lekelerine sebebiyet verebilmektedir. Çoğunlukla yüz bölgesinde ve ellerde karşılaşılmaktadır. Cilt lekeleri nasıl geçer: cilt lekelerinin geçmesi ve yenilerinin oluşmaması için lekelere sebebiyet verebilecek durumlardan uzak kalınmalıdır. Peki cilt lekelerine neler sebep olur? Gelin sebeplerini birlikte keşfedelim…

Cilt Lekelerinin Sebepleri Nelerdir?

Cilt lekelerinin en başlıca sebebi fazla sürelerde güneşe maruz kalmaktır. Sivilceli ciltlerde sivilce geçtikten sonra leke şeklinde izinin kalması sorunu ile karşılaşılabilir. Genetik faktörler cilt lekelerinin oluşmasına zemin hazırlar. Kortizon içerikli ilaçlar yan etki olarak cilt lekelerine sebebiyet verebilir. Hamilelik döneminde gerçekleşen hormonal değişiklikler cilt lekeleri oluşmasına sebep olabilir.

Cilt lekelerinin sebepleri hakkında bilgi sahibi olduk. Peki zaten oluşmuş olan cilt lekeleri nasıl geçer? Yeni cilt tekeleri oluşmasının önüne nasıl geçebiliriz?

Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Cilt lekelerini geçirmek için birçok farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kimyasal bazları doğal yöntemlerdir.

Cilt lekeleri nasıl geçer:

Cilt lekelerini geçirmek ve yeni leke oluşumlarının önüne geçmek için en çok dikkat edilmesi gereken konu güneş kremi kullanmaktır. Güneş kremi sadece yaz aylarında değil kış aylarında da cildi güneşin zararlı etkilerinden korumaya yardım eder. Bu yüzden yaz kış güneş kremi kullanımına dikkat edilmelidir. Ciltteki lekeleri yok etmek için lazer uygulamaları kullanılabilmektedir. Lazer uygulamaları ile cildin en üst tabakasındaki deri soyulur ve alttaki sağlıklı derinin ortaya çıkması sağlanır. Mezoterapi uygulamaları ile derinin altına enjekte edilen ürünler ciltteki hücrelerin yenilenmesini ve lekelerin giderilmesini sağlar. Bu sebeple cilt lekelerinde mezoterapi uygulaması sık kullanılmaktadır. Lekelerden kurtulmak için leke açıcı etkisi olan vitaminlerden yardım alınabilir. Buna örnek olarak A, C ve E vitaminlerini verebiliriz. Hekimler tarafından cilde uygun leke açıcı kremler kullanılmaktadır. Lekenin ve cildinizin türüne göre kullanılması gereken krem de değişebileceği için doktor tarafından reçete edilen kremleri tercih etmeniz doğru olacaktır. Evde uygulanabilecek bazı maskeler de cilt lekelerinin geçmesine yardımcıdır.

Leke Giderici Domates Maskesi

Bir domatesi ve bir patatesi kabuklarını soyup güzelce rendeleyin. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ile karıştırın ve temiz cildinize sürüp 15-20 dakika kadar bekletin. Haftada bir veya iki kere düzenli uyguladığınızda lekelerin açıldığını fark edeceksiniz.

Maydanoz Maskesi

Temizlenmiş maydanozları doğrayıp 10 dakika kadar suyun içerisinde kaynatın. Suyun soğumasını bekleyin ve soğuduktan sonra bir limon suyu ile karıştırarak pamuk yardımıyla cildinize uygulayın. Bir kap içinde saklanarak her gün uygulanması lekelerin açılmasına yardımcı olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Cilt Kuruluğu Tedavisi

Cilt Kuruluğu Tedavisi

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.