DOLAR 32,2831
EURO 34,7891
ALTIN 2.404,52
BIST 10.239,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Amiral gemisi: Canon EOS-1D X Mark III tanıtıldı Canon, CES 2020 kapsamında amiral gemisi DSLR fotoğraf makinesi EOS-1D X’ün yeni modeli Mark III’ü tanıttı…

08.01.2020
A+
A-

Mark III, Canon Dual Pixel otomatik odaklama sisteminin güncellenmiş bir versiyonuna sahip. Bu kapsamda 191 odak noktası bulunurken 155 tanesi çapraz tipte. Canlı önizleme / Live View moduna geçiş yapıldığında hem RAW hem de RAW + JPEG formatında seri çekim modunda 20 fps’ye kadar çekim yapılabiliyor.

Kameradaki ara belleğin tek seferde 1000 fotoğraf saklayabilmesi oldukça dikkat çeken özelliklerden birisi. Hafıza kartı olarak CFExpress kartların tercih edildiği EOS-1D X Mark III görüntülerin doğrudan bilgisayara veya başka bir cihaza aktarılabilmesi için Bluetooth, Wi-Fi ve Gigabit Ethernet desteğine sahip.

GPS’in yer aldığı fotoğraf makinesi ile daha hızlı kablosuz fotoğraf aktarımı yapmak isteyenler, 650 dolar karşılığında WFT-E9 – Kablosuz Dosya Verici aksesuarını satın alabilir. 12 bit 5.5K RAW video kaydı gerçekleştirebilen fotoğraf makinesi, 4K çözünürlükte 60 FPS kayıt yapmanıza da imkan tanıyor.

Harici monitör veya kayıt cihazları için 4K 60 FPS HDMI çıkış sağlayan cihaz, video tarafında sensörü tam anlamıyla kullanabiliyor. Ek olarak görüntüler uyumlu HDR ekranlarda izlenilmek üzere 10 bit renk ve daha geniş dinamik aralık içeren HEIF formatında kaydedilebiliyor.

Toza ve neme karşı dayanıklı magnezyum alaşımlı gövdenin yer aldığı cihaz yoğun testlere tabi tutuldu. Deklanşör testinin 500 bin döngüye çıkarıldığı belirtilirken, 1440 gram ağırlığında olan cihaz LP-E19 pilden gücünü alıyor.

Canon EOS-1D X Mark III fiyatı

EOS-1D X Mark III’ün profesyonellere yönelik bir fotoğraf makinesi olduğunu anlamak için fiyatına bakmakta yeterli olabiliyor. Zira, bu cihaz sadece gövde olarak yani herhangi bir lens olmadan 6499 dolar fiyat etiketine sahip.

Canon EOS-1D X Mark III özellikleri ve fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.