DOLAR 32,2774
EURO 34,6528
ALTIN 2.413,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

iPhone SE performans testi rakiplerine ayrım attı iPhone SE performans testi kendini gösterdi. Yerinde fiyatla kullanıcıların karşısına çıkacak model, aldığı…

25.04.2020
A+
A-

Yeni modelin testlere girmesiyle birlikte daha çok veri gelmeye başladı. Yapılan son deneme ise oldukça şaşırttı. A13 Bionic işlemciden zor bölge yeni model, küçük ekrana sahip olmasına karşın enerjik işlemciye sahip. Ayrıca yeni model dört çekirdekli Apple GPU desteğiyle kullanıcılarla buluşacak. RAM ise işaret bir şekilde 3 GB olarak konumlandırılmıştı. iPhone 11’de RAM 4 GB olarak belirlenmişti.

Yeni model performans testinde Apple cihazlarla birlikte Samsung, Huawei, ASUS, Sony, LG, Google ve OnePlus marka telefonlarla da yarıştı. Test iki bambaşka kategoride düzenlendi. Modelin genel performans testi AnTuTu ile de emin olmuştu.

Yapılan birincil test Javascipt performans testi olarak düzenlendi. Bu testte cihazların tarayıcı üstünde gezdikleri esnasında performansı izlendi. Bu sonuçta yeni model, iPhone 11 ailesinden daha sonra yer alarak 155 puan aldı. Bu testte zirvede 159 puan ile iPhone 11 bulunuyor. En yüksek puana sahip olan Android aygıt ise Samsung Galaxy S20 Ultra oldu. Snapdragon 865’li olan modelin puanı 74.4 oldu. Deneme Speedometer 2.0 kullanılarak hazırlandı.

iPhone SE performans testi bir öteki karşılaştırmada, cihazların grafik işlemlerinde ne dek seri olduklarını devretmek için yapıldı. Buradaki testte birinci iPhone 11 Pro birinci olurken, Galaxy S20 Ultra ikinci oldu. Yeni model iPhone ise uygun fiyatıyla birçok üstteki segment modeli geride bırakarak üçüncü sıraya yerleşti. Testte “peak” zirve ve “sustained” sürekli, ortalama değerleri paylaşıldı. Yeni modelin boy kısımda epeyce başarılı olduğu oysa süreklilikte düşük kaldığı görülüyor.

Grafik performans listesi hazırlanırken modellerin süreklilikte aldığı puan baz alınıyor. böylece yeni model üçüncü sırada bulunuyor. Zirve karşılaştırması yapıldığında modelin ikinci sırada olduğu görülüyor.

Grafik performans testi sonuçlarına bakıldığında Galaxy S20 Ultra (Exynos), Galaxy S10 Plus (Snapdragon) ve Huawei P30 Pro gibi modellerin daha düşük puanlar elde edebildiği görülüyor.

Yeni model iPhone 11 ailesine kadar daha uygun bir fiyata sahip. Performans testlerinde de yüksek sonuçlar elde etmesiyle daha fazla kişinin satın alabileceği söyleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.