DOLAR 32,4821
EURO 34,7942
ALTIN 2.490,50
BIST 9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

Akıllı saat satışlarına Apple Watch 5 damgası! Karantina dönemi akıllı saat satışları için olumlu etki yarattı. Ancak bu olumlu etki Apple Watch 5 …

21.08.2020
A+
A-

Apple, akıllı saat piyasasını domine etmeye devam ediyor. Ocak ve Haziran arası dönemde pazar payını büyüten firma, özellikle Watch 5 satışları ile zirvedeki yerini sağlamlaştırmışa benziyor. Apple Watch 5 fiyatı ile diğer birçok modelden çok daha yüksek seviyede olmasına karşın, en çok tercih edilen model olmayı başarabilmiş. Tabii ki bunda Apple’ın akıllı saat sektörünün trend belirleyici markası olamasının payı büyük.

Apple Watch ve iPhone 12 etkinlik tarihi ortaya çıktı

Yeni Apple Watch, iPad ve iPhone tkinlik tarihi detayları iddia edildi. İşte Apple’ın 2020 etkinlik takviminin detayları!

Daha önce pazar payı yüzde 43,2 olan Apple, Haziran ayı itibariyle yüzde 50’lik dilimin üzerine çıkmış görünüyor. En çok satan akıllı saat modeli Apple Watch 5 olurken, ikinci sırada da Apple Watch 3 yer alıyor.

Huawei hemen bu ikiliyi Watch GT2 ile takip ediyor. Samsung ise Galaxy Watch Active 2 ile dördüncü sırada. Imoo beşinci, Fitbit altıncı, Amazfit yedinci, Fosil akıllı saat ise sekizinci sırada yer alıyor.

Marka olarak Apple yüzde 51,4 pazar payıyla birinci sırada yer alırken, bir çok farklı akıllı saatle piyasada yer alan Garmin yüzde 9,4 ile ikinci sırayı almış. Huawei ise pazar payını yüzde 5,5’ten yüzde 8,3’e çıkarmış ve üçüncülüğe yükselmiş. Samsung ise kan kaybederek akıllı saat satışları içinde olan payı yüzde 9,3’ten yüzde 7,2’ye gerilemiş.

Pazarın lokomotifi olan Apple, uzun yıllardır akıllı saat piyasasını domine ediyor. Her ne kadar Wear OS eskisine göre çok daha kullanışlı hale gelse de, piyasada büyük bir Apple hakimiyeti var. Akıllı saat satışları artışı için ise karantina döneminde evde spor yapma alışkanlıklarının artması nedeniyle insanların akıllı saatlere yönelmiş olabileceği düşünülüyor.

Peki sizce Apple Watch 5 fiyatı ve özellikleri ile bu tablonun lideri olmayı hak ediyor mu? Yorumlarınızı bekliyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.