DOLAR 32,2582
EURO 34,7665
ALTIN 2.394,28
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Play Store uygulama indirme oranları düşüşte

02.07.2018
A+
A-

Play Store algoritmasında benzer uygulamalar önerilerinde sıkıntılar var

Yeni algoritma sonrası benzer uygulamalar önerileri daha sık kullanılmaya başladı. Geliştiriciler algoritmanın çoğu zaman alakasız uygulamaları önerdiğini, özellikle küçük ve orta ölçekli uygulamaların eskisine göre daha zor bulunduğundan dert yanıyor. Yeni algoritmanın hali hazırda ana sayfada gösterilen büyük ölçekli uygulamaların indirme oranlarını etkilemediğini söylemek gerekir.

Google için küçük ve orta ölçekli uygulamaların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Özellikle bağımsız firmaların Play Store tarafından desteklendiğini ve ana sayfada ayrı bir bölüm ayrıldığını belirtmek gerek.

Buna karşılık yeni algoritma Play Store‘un gün geçtikçe artan uygulama zenginliğini yeterince kullanıcıya aktaramıyor gibi görünüyor. Google bu şikayetler sonrası kimi düzeltmeler yaptı ve belli oranlarda indirme oranlarında düzelmeler yaşandı. Ancak yine de sorunun tam anlamıyla giderilmediğini de eklemek gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.