DOLAR 32,5226
EURO 34,9004
ALTIN 2.430,41
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Adobe tasarım aracı ücretsiz oldu!

15.05.2018
A+
A-

Tasarımcılar uzun zamandır websitesi ve uygulama örnekleri hazırlamak için bir diğer Adobe yazılımı olan Photoshop ile işlerini çözünüyor. Öte yandan Photoshop, aslında bu işlem için çok da kullanışlı bir çözüm değil. Bunun farkında olan şirket, 2016 yılında deneyim tasarımı anlamındaki XD adını taşıyan tasarım aracını kullanıcılar buluşturdu.

Yazılım sayesinde grafik tasarımcıların, bir uygulama düğmesine dokunmanın veya web sitesi bağlantısına tıklamanın insanları dijital bir alan üzerinden nasıl yönlendirebileceğini kontrol etmesine yardımcı olundu.

Adobe yazılımlarının Creative Cloud üzerinden artık aylık veya yıllık abonelikler ile kullanılmasına alıştık. Şirketin son hamlesi ise XD aracının ücretsiz hale getirilmesi oldu ve şaşırttı. Şirket bundan iki hafta önce de okullar için büyük bir kolaylık sunmuş ve öğrenci başına yıllık 5 dolar ödeme ile tüm Creative Cloud paketinin kullanılabilmesi olanağını sağlamıştı. Kısacası Adobe art arda patlattığı bombalarla yüreğimize indirecek.

Ücretsiz hale gelen XD tabii ki bazı eksikliklerle sahip. Başlangıç Planı sürümü tek seferde sadece tek bir tasarıma ve çevrimiçi paylaşıma izin veriyor. Daha fazlası içinse aylık 10 dolar ödeme yapılması gerekiyor. Bu ücret içerisinde aynı anda birden fazla prototip ve tasarım üzerinde çalışma olanağı elde ediyorsunuz. Ayrıca tasarım paylaşma sınırlandırması da ortadan kalkıyor.

Adobe ücretsiz versiyon ile rakiplerinin arkasında kalmamak niyetinde gibi gözüküyor. Bu arada Project Comet adlı ilk XD prototipinin 2015 yılında sunulduğunu da ufak bir not olarak düşelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.