DOLAR 36,1109
EURO 37,6627
ALTIN 3.372,85
BIST 9.779,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 8°C
Az Bulutlu
İstanbul
8°C
Az Bulutlu
Per 11°C
Cum 13°C
Cts 10°C
Paz 7°C

Acil Sağlık Hizmetlerinde Reform İhtiyacı: Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın Açıklamaları

Acil sağlık hizmetlerinde reform ihtiyacını ele alan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın açıklamaları, sağlık sisteminin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini kapsamlı bir şekilde ortaya koyuyor. Detaylar için tıklayın.

17.08.2024
A+
A-

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan’ın Açıklamaları

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, acil sağlık hizmetleri konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, “İki aydır dizi ağrıyan bir hastaya gecenin dördünde ambulans gönderilirse, dişi ağrıyan bir hastaya ambulans giderse, kalp krizi geçiren hastalara ambulans göndermek için kaynak bulamaz hale geliriz.” dedi.

Doğan, 112 çalışanlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu. Acil sağlık hizmetleri ile ilgili bazı düzenlemelerin acilen yapılması gerektiğini belirtti.

Doğan, 112 acil servis ekiplerinin gerçek hastalara ulaşabilmesi için çağrılar arasında bir eleme yapılması gerektiğini ifade etti. “Her çağrı için ambulans gönderilmemelidir. Ambulans gönderimi hastanın acil durumuna göre yapılmalıdır.” diyen Doğan, acil sağlık hizmetlerinin etkinliğini artırmak adına şu önerilerde bulundu:

  • Her çağrıya otomatik olarak ambulans çıkışı yapılmamalıdır.
  • İki aydır dizi ağrısı çeken bir hastaya gecenin ilerleyen saatlerinde ambulans gönderilmesi, acil durumdaki hastalara müdahale edebilme kapasitemizi azaltır.
  • Kalp krizi geçiren bir hastaya veya trafik kazasına müdahale etmek için yeterli ambulans bulamayacak duruma geliriz.
  • Kaynaklarımız sınırlıdır; bu nedenle sürdürülebilir bir sistem için objektif kriterlerle puanlama sistemine geçilmelidir.
  • Dünya genelinde bu uygulamayı başarıyla hayata geçiren ülkeler bulunmaktadır; bu deneyimlerin değerlendirilmesi önemlidir.

112 Ekiplerinin Sorunları ve Öneriler

Doğan, 112 ekiplerinin yaşadığı sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

  • “Dört teker üstünde, kar-kış demeden, gece gündüz vakadan vakaya koşan acil sağlık hizmetleri çalışanları ihmal edilmemelidir.”
  • “Sorunları gözlemlenmeli ve gerekli çözümler üretilmelidir.”
  • “Yetersiz olan sürücü farkları güncellenmeli ve düşük kalan ek ödemeler için riskli birim seviyesinden yeniden düzenleme yapılmalıdır.”
  • “Bu kayıplar telafi edilmeli ve çalışanların motivasyonu artırılmalıdır.”

– ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.