DOLAR 32,5969
EURO 34,7289
ALTIN 2.496,30
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Kulak Tıkanıklığına Ne İyi Gelir?

26.09.2021
A+
A-

Kulak tıkanıklığı, bazen kişinin ihmallerden dolayı meydana gelir bazen de çevre şartlarından ötürü yaşanabilir. Peki, kulak tıkanıklığı doğal yollarla nasıl çözülür? Kulak tıkanıklığının belirtileri nedir?

Kulak tıkanıklığı, bazen kişinin ihmallerden dolayı meydana gelir bazen de çevre şartlarından ötürü yaşanabilir. Peki, kulak tıkanıklığı doğal yollarla nasıl çözülür? Kulak tıkanıklığının belirtileri nedir?

KULAK TIKANIKLIĞINI NEDEN OLUR?

– Soğuk algınlığı veya grip gibi rahatsızlıklarda burun ve nefes yolu tıkandığı için bu durumdan kulaklar da etkilenebilir.

– Eğer sık sık seyahate çıkıyorsanız, hava değişiminden dolayı kulaklarınız etkilenebilir. Bu neden kulak tıkanıklığına sebep olmaktadır.

– Yüzme sporu ile ilgiliyseniz yüzme esnasında su basıncından dolayı da kulaklarınız tıkanabilir.

KULAK TIKANIKLIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

– Kulak ağrıları ile beraber yaşanan işitme kaybı

– Son günlerde ortaya çıkan kulak ağrıları

– Kulak içinde hissedilen ağırlık

– Kulakta çınlama

– Denge kaybı

KULAK TIKANIKLIĞINI GEÇİRMENİN DOĞAL YOLLARI

Zeytinyağı: 1 tatlı kaşığı zeytinyağını birkaç saniye ısıtarak kulağın içine bir kulak çubuğu yardımıyla sürün. Tıkanan kulağınız havada kalacak konuma gelin ve 5 dakika kadar bu şekilde bekleyin. Bu yöntemle zeytinyağı kulağınızda tıkanmaya sebep olan etkenleri temizleyecektir.

Sarımsaklı Zeytinyağı: Kulak tıkanıklığı sorununu çözmek için minik bir kaseye 1 adet doğranmış sarımsakla 1 kaşık zeytinyağını ilave edin. Bu kaseyi mikrodalgada ısıtarak sıcaklığının geçmesini bekleyin. Ilık dereceye geldiğinde yağdan kulak çubuğu yardımıyla bir miktar alarak tıkalı olan kulağa sürün.

Elma Sirkesi: Kulak içine çok temas ettirmeden kulak çubuğuyla sirkeyi kulağa damlatın. Kulak tıkanıklığı için doğal bir çözümdür.

Çay Ağacı Yağı: 1 bardak kaynar suyun içerisine birkaç damla çay ağacı yağı ekleyerek karıştırın. Sudan çıkan çay ağacı yağı etkili buhar, tıkanıklığı anında giderir aynı zamanda da içeride mevcut bir iltihap varsa temizler.

Soğan Suyu: Orta boy bir soğanı alarak suyunu sıkın. Elde edilen soğan suyunu birkaç damla şekilde tıkanan kulağın içine damlatın. Soğan suyu sayesinde kulağınızdaki tıkanıklık giderilecektir. 

KULAK TIKANIKLIĞINI GİDERECEK DİĞER YÖNTEMLER

– Sakız çiğneyerek kaslarınızı harekete geçirerek tıkanmayı açabilirsiniz.

– Esnemek de kulak tıkanıklığını ortadan kaldıracak bir harekettir.

– Kulak kepçesini birkaç defa aşağı doğru nazikçe çekerseniz kulak girişini açabilirsiniz.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.