DOLAR 32,3659
EURO 35,0042
ALTIN 2.325,73
BIST 9.085,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

YouTube komplo teorileriyle savaşacak!

15.03.2018
A+
A-

Video kaydetmenin, çekilen görüntüleri kurgulamanın ve tabii ki bu videoları siteye yüklemenin oldukça kolay bir hal aldığı günümüzde doğal olarak da sahte bilgiler de popüler video paylaşım sitesini ele geçirmeye başladı. Popüler video sitesi tam anlamıyla bir bilgi çöplüğüne dönüştü.

İnsanları kandırmak adına yanlış bilgilerle dolu videolar hazırlayan kanalların yanı sıra, bilimsel olarak kanıtlanmış gerçekleri saptırmaya çalışan (Dünya’nın düz olduğunu iddia edenler gibi) ve hatta çeşitli komplo teorileri üreten kişiler yüzünden aradığımız hiçbir bilgiye hızlı şekilde erişemez hale geldik.

New from @YouTube – CEO Susan Wojciki announces a feature to fight conspiracy theories w/ related links to news, Wikipedia #sxsw pic.twitter.com/sLtjdQNqbu

— Maureen Fitzgerald (@movandy) March 13, 2018

Google bu durumun farkında varmış olacak ki, YouTube üzerinde yer alan bu tarz videoları daha popüler hale gelmeden engelleyip yayından kaldıracak bir tim oluşturdu. 10.000 kişiden oluşan bu moderatör timi, videoları izleyerek içerisindeki bilgilerin doğruluğunu kontrol edecek.

Eğer videolar yanlış bilgiler içeriyor ya da çeşitli komplo teorileriyle kitleleri yanlış yönlendirme amacı taşıyorsa, bu videolar siteden anında silinecek. Bu sayede de daha temiz bir YouTube ile karşı karşıya kalacağımız kesinleşecek. Bu videoları uyarılara rağmen yüklemeye çalışan hesaplar da kapatılarak sorun kökten çözülecek. Fakat bu videolarla savaşmak için 10 bin kişinin yeterli olup olmayacağını zaman gösterecek.

:: Google’ın bu kararı hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.