DOLAR 32,5198
EURO 34,7291
ALTIN 2.489,09
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Telefon kullanımını hızlandıran Android 11 Beta özelliği

11.06.2020
A+
A-

Geliştiriciler için dört adet deneme sürümü yayımlayan Google, cihazlar arasında çabuk ve basit bir geçiş sağlıyor. Bu bağlamda zaman tasarrufu ilkesine odaklanan ABD’li şirket, engelliler için tasarlanan erişebilirlik özelliği ile telefon kullanımını kolaylaştıracak.

Herhangi bir el hareketine gereksinim duymadan kullanılabilen Voice Access, bilhassa sinir ve adale sisteminde sorun olan kullanıcılar için hazır olmasıyla uyarı çekiyor. Google ve Android ikilisi, etkileşimi kolaylaştırmak namına sesli komut sistemine yoğunlaştı.

Yeni sistemin en ince ayrıntısına kadar sese dayalı bir şekilde tasarlandığını bildiren Google, Voice Access ile birlikte şu özelliklerin kullanılabildiğini açıkladı: Bir uygulamayı başlamak, sayfayı istenen yöne dürüst kaydırmak ve sayfada bulunan çeşitli interaktif öğeler ile etkileşime aşmak.

2 yıldan beri var olan bu kullanım, Android 11 Beta ile beraber daha akıcı ve daha sezgisel bir yapıya bürünecek. bundan böyle bir öğeyi kullanmak namına herhangi bir numara söylemek yerine ilgili öğenin adını bildirmek yeterli olacak.

One thing I left out of my Android 11 beta hands on was the improved Voice Access, which now understand screen context and content. That was a mistake – it’s actually incredible.

You don’t have to use a grid or button numbers, you can just say what’s on the screen. Watch: pic.twitter.com/wXidxZGVjt

— Dieter Bohn (@backlon) June 10, 2020

Voice Access, Android 5.0 Lollipop – Android 11 aralarında bulunan sistemlerden herhangi birini çalıştıran bütün akıllı telefonlarda çalışıyor. Dilerseniz yukarıda bulunan videodan yeni sistemin nasıl çalıştığı hakkında veri alabilirsiniz.

Android 11 Beta’nın yeni erişilebilirlik özelliğine varmak için “buraya“ tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.