DOLAR 32,2842
EURO 34,7863
ALTIN 2.410,39
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C
Cts 20°C

Yerli otomobil fabrikasının temeli atıldı! Yerli otomobil fabrikası temeli, Bursa / Gemlik’te atıldı. İşte temel atma töreninde yapılan açıklamalar…

19.07.2020
A+
A-

Otomobilin üretiminde yerlilik oranının yüzde 51 ile başlayacağını belirten Karakaş, tedarikçi seçiminin yüzde 93’ünün tamamlandığını açıkladı. Bu kapsamda tedarikçilerin yüzde 78’i Türkiye, yüzde 22’si ise Avrupa ve Asya’dan. Yerlilik oranının 2028 yılında yüzde 68 seviyesine ulaşması hedeflenirken, planlanan istihdam sayısının 4000’den 4300 seviyesine çıktığı açıklandı.

Otomobilin iç ve dış tasarımının birçok ülkede tescillendiğini belirten Karakaş, çarpışma testinde 5 yıldız almaktan, ileri sürüş teknolojilerine kadar otomobilde olması istenilen tüm özellikler için çalışmaların sorunsuz bir şekilde devam ettiğini açıkladı. Aralık 2019’daki tanıtımda açıklanan verilerin bugün bir kez daha teyit edilirken, bataryayı yerlileştirme çalışmaları öne alındı.

Üretimin her aşamasında kamera ve sensörler aracılığıyla toplanan verilerin değerlendirilerek üretimin her geçen gün daha verimli hale getirileceği belirtiliyor. Bu fabrikanın Avrupa’nın en temiz tesisi olacağını dile getiren Karakaş, “Bir otomobil fabrikasından daha fazlasını inşa ediyoruz” diyor.

İnşaatın 18 ay içerisinde tamamlanması bekleniyor. Ancak ekipmanların siparişi içerisinde bulunduğumuz 2020 yılının Ekim ayında başlayacak. Bu kapsamda 2022’nin son çeyreğinde yerli otomobilin üretim bandından inmesi planlanıyor.

Tüm merak edilenler: Yerli otomobil özellikleri

Yerli otomobil yıllar süren bekleyişin sonunda tanıtıldı. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından Gebze’deki etkinlikte tanıtıldı! İşte yerli otomobil özellikleri ve yerli otomobil fiyatı!

Çevre dostu- Avrupa’nın en temizi

TOGG’un tedarikçileri arasında birçok startup olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank bu konuda bir örnek verdi: Yerli otomobilin kameraları, ODTÜ Teknokent’te faaliyet gösteren bir girişim tarafından üretilecek.

-5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i

-Kısa çevrimi sayesinde yüzde 30 daha düşük Co2 salımı ve karbon ayak izi.

Aynı çatı aldında;

-Üretimle birlikte, stil tasarımı, Ar-Ge, prototip ve test birimi, strateji ve yönetim merkezi bir arada olacak. Müşterilerin sadece araçlarını teslim almak üzere değil, aynı zamanda TOGG teknolojisini yakından görmek ve ailece keyifli vakit geçirmek üzere gelebilecekleri bir deneyim merkezi.

Rakamlarla TOGG tesisi

-İnşaat zemin güçlendirme çalışmaları dahil 18 ay sürecek ve 2021 yılının üçüncü çeyreğinde tesisin hat montajları tamamlanacak.

-Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

-2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.

-175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.

-TOGG Tesisi’nde çalışanların en az yüzde 30’u kadın çalışanlardan oluşacak.

-Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 oranında olacak.

-2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak.

-2030 yılına kadar 1 milyon adet TOGG hattan indirilecek.

-İstanbul-İzmir Otobanına 4 kilometre mesafede bulunuyor.

-Tesisin 3 kilometrelik çevre alanında 3 adet aktif liman yer alıyor.

Mühendislik çalışmalarında neler yapıldı?

-Doğuştan elektrikli platform Euro NCAP’ten en yüksek güvenlik seviyesi olan 5 yıldızı alacak şekilde geliştirildi.

-Elektrik/Elektronik mimarisi oluşturuldu.

-Şasi, batarya, elektrik motoru ve güç elektroniği parametreleri belirlenip entegre edildi,

-Konfor, performans ve yol tutuşunu destekleyecek süspansiyon mimarisi simülasyon çalışmaları ile geliştirildi.

-İleri sürüş destek sistemleri (ADAS), sensör, kamera donanımları, yazılımları ve algoritmaları geliştirildi.

Yerli otomobil fabrikası temel atma töreni sonrasında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.