DOLAR 32,3541
EURO 34,8051
ALTIN 2.395,25
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Xiaomi’nin yeni tableti ortaya çıktı

27.04.2018
A+
A-

Mi Pad 3’ün devamı olan Mi Pad 4’ün ortaya çıkan sızıntıları, cihazın ekranı, kamerası, yonga seti ve batarya kapasitesi hakkında birçok bilgiyi gün yüzüne çıkartıyor.

Sızıntılara göre Xiaomi’nin yeni tableti, 18:9 formatında bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın Mi Pad 3 modelinde de olduğu gibi LCD panel olması bekleniyor. Ekran piksel yoğunluğunun ise 320ppi değerinde olması beklentiler arasında yer alıyor.

Cihazın sızıntıları, cihazda Qualcomm’un orta – üst segment arasında konumlandırdığı Snapdragon 660 yonga setinin yer alacağını gösteriyor. Batarya tarafında ise 6000 mAh kapasiteli pilin kullanılacağı görülüyor. Bunun dışında RAM ve depolama alanına dair hiçbir bilgi bulunmuyor. Fakat cihazda MicroSD kart yuvasına yer verilmeyeceği söyleniyor.

Kamera tarafında da detaylı teknik özellikleri ortaya çıkan cihazda, orta segment bir kamera donanımı yer alacak. Sızıntılara göre cihazın arkasında 13 megapiksellik OmniVision OV13855 sensörü ve F/2.0 diyafram açıklığına sahip tek kamera yer alacak. Ön tarafta ise 5 megapiksellik Samsung S5K5E8 sensörü ve F/2.0 diyafram açıklığına sahip tek kamera konumlandırılacak.

XDA geliştiricilerinin paylaştığı sızıntıların doğruluk oranı oldukça fazladır. Bu yüzden Mi Pad 4’ün bu donanımlara sahip olma ihtimali epey bir yüksek gözüküyor.

Xiaomi’nin yeni tablet modelinin ne zaman tanıtılacağı ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor. Yeni tabletinin bir önceki modeli olan Mi Pad 3, geçtiğimiz yılın Nisan ayında tanıtılmıştı. Buna dayanarak Mi Pad 4 modelinin de yakın zamanda Xiaomi tarafından duyurulması bekleniyor.

:: Xiaomi’nin yeni tableti hakkındaki düşüncüleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.