DOLAR 32,2234
EURO 35,0893
ALTIN 2.501,07
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Yeni nesil Core i3 işlemciler için heyecan veren sızıntı

13.10.2019
A+
A-

AMD’nin uygun fiyatlı işlemci modellerine karşı hamle yapan Intel, daha önce belirli işlemci modellerinin fiyatlarını aşağı çekmişti. Şimdi ise yeni hamlenin iş parçacığı sayısında olacağı söyleniyor. Konuyla ilgili Twitter üzerinden bir sızıntı ortaya çıktı.

Taylandlı Twitter kullanıcısı TUM_APISAK‘ın tweetinde işlemcinin detaylarının bulunduğu bir resim görünüyor.

Intel(R) Core(TM) i3-10100 CPU @ 3.60GHz (4C 8T 3.6GHz, 4x 256kB L2, 6MB L3)

Intel CometLake Client Platform CannonLake Client System (Intel CometLake S UDIMM (ERB/CRB))https://t.co/qTQRCnf2dP pic.twitter.com/LYpo40qVw3

— APISAK (@TUM_APISAK) October 11, 2019

Atılan tweette 10. nesil i3 işlemcinin 3.6 GHz’lik bir hıza sahip olduğu görülüyor. Ancak en önemli nokta ise işlemcinin 4 çekirdeğe ve 8 işlem parçacığına sahip olması. Bu sızıntı doğruysa ve işlemcinin fiyatı, muadili olan AMD işlemcilerinden düşükse, piyasada liderlik konumuna geçebilir.

9. nesil Core i3‘ler 4 çekirdeğe ve 4 işlem parçacığına sahiplerdi ve fazla başarılı olamadılar. Anlaşılan şirket, yeni bir işlemci ile piyasayı domine etmeyi planlıyor.

9. nesil çıkmadan önce iddialar ortalığı kasıp kavurmuştu. 6 çekirdekli ve 12 işlem parçacıklı Core i5 işlemcilerin, 8 çekirdekli ve 16 işlem parçacıklı Core i7 işlemcilerin 10 çekirdekli ve 20 işlem parçacıklı i9 işlemcilerin çıkacağına dair spekülasyonlar ortalıkta dolanıyordu. Ancak söz konusu işlemcilerin belirtelen özelliklerle satışa çıkmaması teknoloji seveleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Çıkan 9. nesil işlemcilerden, sadece i9‘da Hiper işlem parçacığı bulunuyor. Hiper iş parçacığı, Intel’in eş-zamanlı çoklu iş parçacığı olarak adlandırdığı şeydir. Bu, işlemcilerde bulunan fiziksel çekirdeklerin sanal işlere bölünebileceği anlamına gelir.

Comet Lake işlemcilerin 2020’nin başlarında ortaya çıkması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.