DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Intel Movidius Myriad X VPU duyuruldu!

08.03.2018
A+
A-

Microsoft, Windows Geliştirici Günü etkinliğinde sonraki Windows 10 güncellemesinin işletim sistemine yapay zeka işlevleri getireceğini duyurdu. Özellikle de Makine Öğrenimi etkinliğin odak noktası oldu ve geliştiricilerin önceden eğitilmiş makine öğrenimi modellerini Windows uygulamalarında kullanabileceği ifade edildi. Tam da bu noktada Intel’in yeni yongaseti öne çıkıyor.

Intel en yeni VPU’larının yapay zeka iş yükünü çeşitli donanım türlerine verimli bir şekilde dağıtarak donanım hızlandırması için özel bir nöral bilgi işlem motoru kullanan ilk endüstriyel yongaseti olduğunun altını çiziyor.

Özellikle derin nöral ağ görevlerinin yüksek hızda ve düşük maliyetli çalışması için özel olarak tasarlanan yongaseti, geliştiricilerin Windows istemcilerinde yeni nesil derin nöral ağ uygulamaları inşa etmesine olanak sağlayacak. Intel Movidius VPU teknolojisinin dünya çapındaki yüz milyonlarca Microsoft kullanıcısına gidererek sofistike hale gelen yapay zeka deneyimleri sunacağını vurguluyor.

Microsoft, Intel ile iş birlikleri konusunda heyecan duyduklarını ve akıllı uygulamaların geliştirilmesinin yanı sıra; kişisel asistanlar, akıllı müzik, fotoğraf arama ve tanıma ile biyometrik güvenlik gibi işletim sistemine özel özellikler sunacağını paylaşıyor.

:: Intel’in yapay zeka odaklı yongaseti hakkında düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.