DOLAR 32,5289
EURO 34,9614
ALTIN 2.425,71
BIST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

iOS 13.1 ile eski iPhone modelleri yavaşlayacak mı?

21.09.2019
A+
A-

Bilmeyenler için hatırlatalım. Apple, ilk kez 2017’de eski iPhone’larda işlemci (CPU) hızını azalttığını ve bunun sonucunda etkilenenler için 29 $’lık pil değiştirme işlemi yapmasını gerektiğini açıklamıştı. Apple’ın bu özelliğinin nedeni, iPhone’ların zayıf, yaşlanan bir bataryayla yaşayacağı olası hataları telafi etmekti. Ancak bu durum kullanıcıların hiç hoşuna gitmemişti.

Aslında tartışma, Apple’ın kullanıcıları daha yeni bir iPhone’a yükseltmeye ikna etmenin bir yolu olarak eski cihazları yavaşlatması iddiasıyla ortaya çıkmıştı. Bu uygulamanın kullanıcıların bilgisi olmadan gerçekleştirilmesi de hoş karşılanmayınca Apple geri adım sayılabilecek bir hamle ile bu özelliği kullanıcıların açıp kapatabileceği bir seçenek haline getirdi. Özellik yalnızca zayıf bir pil algılandığında etkinleşiyor, ancak isterseniz bu özelliği ayarlardan kapatabiliyorsunuz.

iOS 13.1, CPU hızı azaltma özelliğini iPhone XR ve XS’e de getiriyor

Şimdi ise iddia yeni iOS 13.1 modeliyle bu yavaşlatma özelliğinin iPhone XR ve XS modelleri için de aktif olacağı yönünde. Bu modellere bahsi geçen özelliğin eklenmesi bazı kullanıcılar tarafından bu modellerin de ömrünü doldurduğu ve bir dahaki güncellemeden nasiplenemeyeceği şeklinde yorumlanıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.