DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kahramanmaraş Depremi Nedeniyle 7 Günlük Milli Yas İlan Edildi

10.02.2023
A+
A-

Bugün Kahramanmaraş’ta gerçekleşen 2 depremin ve hemen arkasından Malatya’da gerçekleşen 1 depremin ardından 10 il afet bölgesi ilan edilmişti. Pek çok ülke Türkiye’ye yardım eli uzatırken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı EGM, sosyal medyada korku yaratmayı amaçlayan ve fahiş fiyata ürün satan kişiler hakkında soruşturmalar başlatmıştı.

Yaşanan depremlerin ardından bir yandan asker, polis, sağlık çalışanları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar afetzedelerin yaralarını sarmaya çalışırken 7 süreyle milli yas ilan edildi.

Milli yas 12 Şubat’a kadar sürecek

NTV’nin aktardığı bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan genelgeyle 6 Şubat dahil olmak üzere 7 günlük milli yas ilan edildi. Yurt içinde ve yurt dışındaki temsilciliklerin tamamında 12 Şubat 2023 tarihinde gün batımına kadar bayraklar yarıya inecek.

Yas süresi boyunca tüm ülkede bayrakların yarıya inmesine ek olarak devlet daireleri ve resmî kurumlar açık kalacak ve işletmeler hizmet vermeye devam edecek.

Ayrıca yas süresi boyunca ülkenin çeşitli yerlerinde afette hayatını kaybeden vatandaşlar için anma törenleri düzenlenmesi de bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.