DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

Yemen’in Kuzeyinde 76 Kişi Dang Hummasından Öldü

23.10.2020
A+
A-

BM, Almanya, Danimarka ve Avrupa Birliği (AB) tarafından düzenlenen Sahel Konferansı’nda konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Sahel’de güvenlik durumunun kötüye gittiğine ve günlük hayatın önemli ölçüde etkilendiğine dikkati çekti.

Şiddetin arttığı ve yerinden edilmelerin 2 yıldan daha az bir sürede 20 katına çıktığını sözlerine ekleyen Guterres, açlık riskiyle karşı karşıya olan aile sayılarının ise 3 kat arttığını belirtti.

Mali, Burkina Faso ve Nijer’in bulunduğu Sahel bölgesinde insani ihtiyaçların en üst seviyelere ulaştığı ve bölgenin kırılma noktasında olduğunu belirten Guterres, Sahel bölgesine acil insani yardım için 2,4 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Sahel’de önlenebilir bir felaketin yaklaştığı ve büyümesi durumunda bölgede bulunan diğer ülkelere de sıçrayabileceği uyarısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Sahel’de 16 milyondan fazla kişinin açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, Sahel’deki insani programların yüzde 60’nın finanse edilmediğini belirtti.

SAHEL’E 1,7 MİLYAR DOLAR YARDIM TAAHHÜDÜ YAPILDI

Toplantıda dünyanın en büyük insani krizlerinden birine dönüşme riskine sahip olan Sahel bölgesi için 1,7 milyar dolar yardım taahhüdünde bulunuldu.

24 ülke tarafından yardım taahhüdü yapılan konferansta, İsviçre 464,1 milyon dolar, ABD, 274,8 milyon dolar, Danimarka 183,1 milyon dolar yardım sözü verdi.

BM, söz konusu üç ülkeye acil yardım için bu yıl 1,4 milyar dolara, 2021’deki insani ihtiyaçların karşılanabilmesi içinse 1,56 milyar dolara gereksinim duyuyor.

İLİşKİLİ HABERLER Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının Hızını Kestik

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgının Hızını Kestik

Boris Johnson Salgınla Mücadele Planını Açıkladı

Boris Johnson Salgınla Mücadele Planını Açıkladı

İsrail'de Farelerden Bulaşan Yeni Bir Salgın Patlak Verdi

İsrail’de Farelerden Bulaşan Yeni Bir Salgın Patlak Verdi

Koronavirüs Salgınında Ne Zaman Normale Dönülecek?

Koronavirüs Salgınında Ne Zaman Normale Dönülecek?

İLİşKİLİ GALERİLER İsrail: Covid-19 Salgınında 2’nci Dalgaya Girdik

İsrail: Covid-19 Salgınında 2’nci Dalgaya Girdik

Gökhan Özoğuz: Salgın Bitene Kadar Konser Yapmayacağız

Gökhan Özoğuz: Salgın Bitene Kadar Konser Yapmayacağız

Yusuf Çim Coronavirüs Salgını Hakkında Konuştu

Yusuf Çim Coronavirüs Salgını Hakkında Konuştu

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

Koronavirüs Salgınını Ortaya Çıktığı Wuhan’dan Şaşırtan Görüntüler

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.