DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

İshale Ne İyi Kazanç? İshal Nasıl Geçer? İshali Geçiren Yiyecekler Hangileri?

13.05.2020
A+
A-

İshal, genelde şişkinliği, karın basıncını ve krampları olan veya olmayan gevşek, sulu, yumuşak dışkıların sık olarak vücuttan dışarı atılmasıdır. İshale şiddetli karın ağrısı, ateş, dehidratasyon, rektal kanama, uyuklama ya da kusma eşlik ediyorsa tıbbi takviye alınması gerekir.

İshalin nedenleri aralarında viral ve bakteriyel enfeksiyonlar ve bunların yanı sıra parazitler, bağırsak bozuklukları veya hastalıklar (irritabl bağırsak sendromu IBS gibi), ilaçlara reaksiyonlar ve gıda intoleransı bulunur.

İSHAL BELİRTİLERİ NELERDİR?

Karın krampları Ateş Şişlik Bağırsak hareketi ve istemsiz tuvalet ihtiyacı duygusal

İshal genelde belirtilerin ortaya çıkmasıyla teşhis edilir ve deneme yapılmasına lüzum olmayabilir. Bazı durumlarda hastadan, altta yatan bir nedeni atamak için dışkı kültürü, kan testleri, kolonoskopi veya X-ışınları veya BT taramaları gibi görüntüleme testleri istenilebilir.

Birçok durumda, ishal evde tedavi edilebilir ve birkaç gün içerisinde kendi kendine geçer. Bu süreçte bol miktarda sıvı tüketmeniz ve semptomları hafifletmek için “BRAT” diyetini (Türkçe’de kısaltmanın karşılığı muz, pirinç, elma püresi ve tosttur) uygulamanız gerekir. Bu diyeti uyguladığınız takdirde, ilaca ihtiyacınız kalmayabilir.

 İSHALE İYİ GELEN YİYECEKELER

Muz Pirinç Elma püresi Tost

Genel Olarak ishale bir virüs veya bakteri neden olur ve iki ila üç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Çoğu birey ishal olduğunda gıda düzeni ile bunun üstesinden gelse de, bazılarının ilaç kullanması gerekebilir.

İLİşKİLİ HABERLER İshali Kesen Çorba Tarifi

İshali Kesen Çorba Tarifi

İshal Gazlı İçecek İçerek Geçer mi?

İshal Gazlı İçecek İçerek Geçer mi?

Bu Besinler Anında İshal Yapıyor!

Bu Besinler Hemencecik İshal Yapıyor!

Regl Sırasında Neden İshal Olur?

Regl Esnasında Niçin İshal Olur?

İLİşKİLİ GALERİLER İshal Yapan Gıdalar Nelerdir?

İshal Yapan Gıdalar Nelerdir?

Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Kuru Elma İshali Keser! İşte Kuru Meyvelerin Yararları

Kuru Elma İshali Keser! İşte Kuru Meyvelerin Yararları

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

Bağırsak Kanserinin Önüne Bu Sayede Geçeceksiniz!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.