DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Xiaomi Mi 10 Pro kullanıcılarına Huawei göndermesi Yeni satın alınan Xiaomi Mi 10 Pro telefonların ekranlarında yeni bir mesaj belirmeye başladı. Söz konusu…

06.04.2020
A+
A-

Bir diğer Çin merkezli teknoloji şirketi olan Huawei, küresel pazarda yaşanan Google krizinden kaynaklı olarak zor günler geçiriyor. Xiaomi de telefonuyla Huawei’in yaşadığı soruna gönderme yapıyor.

Yeni yayımlanan raporlarda ortaya çıktığı kadarıyla Huawei bir diğer Çin merkezli rakibine karşı yenik düşmüştü. Çinli şirketlere karşı da savaş vermek zorunda kalan Huawei için işler pek yerinde gitmiyorken, şimdi en büyük rakiplerinden birisi haline gelen Xiaomi tarafından tiye alınıyor.

Kullanıcılar yeni telefonu alıp açtıklarında karşılama ekranında ”En çok kullandığınız tüm Google uygulamalarına kolay erişim.” şeklinde bir mesaj ile karşılaşıyor.

Normalde bu tarz bir mesajın herhangi bir telefon modelinde bulunmuyor olması bizi Xiaomi’nin Huawei’in yeni model telefonlarında Google servislerini kullanamamasına gönderme yaptığı sonucuna ulaştırıyor.

Zaten Xiaomi bunu ilk kez de yapmıyor. Geçen yıl da Samsung Note 9‘un fiyatına gönderme yapan şirket sanıyoruz ki bu tarz göndermeler yapmayı seviyor.

Söz konusu mesajın tekrar gündeme gelmesinin nedeni ise pazarlama stratejisi olarak gösteriliyor. Bunun nedeni ise Huawei’in yakın zaman önce tanıttığı ve başarılı özellikleriyle dikkat çeken P40 ailesinin satışlarına karşı, reklam kampanyasına dönüştürmek olduğu söyleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.