DOLAR 32,4855
EURO 34,6930
ALTIN 2.405,19
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Volvo’dan otonom araçlar için yeni iş grubu!

19.10.2019
A+
A-

Volvo Group, her türlü lojistik merkezi arasındaki madencilik, liman ve hareketli mallar gibi endüstri bölümlerini kapsayan bir görevle özerk taşımacılığa odaklanan yeni bir iş grubu kurdu. Araç üreticisi zaten birçok maden ocağı dahil olmak üzere otonom sürüş projeleri içerisinde bulunuyor. İsveç’in Göteborg kentindeki yoğun limandaki bu endüstrilerde daha rahat çalışmak ve daha farklı iş faaliyetlerine giriş yapabilmek için yeni iş grubu ile çalışmalarına devam edecek.

Şirket, bu tür otonom teknoloji kullanımına yönelik talebin arttığını görüyor. Bunu ele almak için bütün bir iş birimi kurması mantıklı gözüküyor. Yeni kurulan grup büyük hacimli malların taşınması gereken yerlerde otonom taşımacılık çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışını hızlandırmak üzere tanımlandı.

Otomobil üreticisi, bu sektörün büyümesine yönelik beklentilerinin bir kısmının doğrudan müşteri geri bildirimlerinden geldiğini belirtti. Volvo Group Başkanı ve CEO‘su Martin Lundstedt‘in açıklamasında, “Müşterilerden gelen taleplerde önemli bir artış görülüyor.” dedi.

Bu süreçte şirketin otonom teknolojilerin ticarileştirilmesi konusunda farklı adımlar atması bekleniyor. 2020 yılında yapılacak planların açıklanmasıyla birlikte, Volvo‘nun otonom ticareti konusunda neler yapacağını da göreceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.