DOLAR 32,4033
EURO 34,7788
ALTIN 2.396,43
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tesla kullanıcılarının gizlilikleri büyük risk aşağı! Tesla kullanıcıları, büyük bir gizlilik riskiyle karşı karşıya! Tesla arabalarda bulunan donanımlarda…

04.05.2020
A+
A-

Tesla, müşterilerinin eski arabalarında bulunan medya denetleme ünitelerini, özet olarak bilgisayarlarını ve otopilot donanımlarını yeni üretilen donanımlarla değiştirebilme politikasına sahip. Yeni bilgisayarlar birçok kusur gidermenin yanı sıra otopilot gibi özellikleri beraberinde getiriyor.

Etik hacker “GreenTheOnly” tarafından ulaşılan bulgulara kadar Tesla, kullanıcıların bu bilgisayarlardaki kişisel bilgilerini korumak namına fazla uğraş göstermiyor. GreenTheOnly, eBay’den satın alınan dört Tesla medya denetim ünitesinde eski kullanıcılarının çoğu bireysel bilgisine, şifreleri ve yer bilgileri dahil elde etmek üzere ulaştığını söyledi.

Green’in InsideEVs‘e verdiği röportajda satın aldığı tüm modüllerde eski sahibinin konut ve dükkan konumu, açıklanmış Wi-Fi şifreleri, takvimlerine yaptıkları girişler, telefonlarından arama listeleri ve adres defterleriyle beraber Netflix ve Spotify gibi servislere dair çerezler olduğunu belirtti. Bu çerezler, hesaba erişim için hackerlara ihtimal sağlıyor.

Dolayısıyla Tesla arabasının bilgisayar donanımını yakın zamanda yükselten kullanıcıların bireysel bilgileri, an itibariyle eBay’de satılıyor olabilir.

“eBay’de bu ünitelerin fiyatları 500 dolardan 150 dolara değin indi ve ahali araştırma yapmak için bunları satın almaya başladı. Bu parçaları başka arabalarda kullanabilmek artı olası yok dolayısıyla tamirlerde pozitif işe yaramıyorlar. İnsanlar araştırma adına veri çıkarabilmek için bana birkaç ünite gönderdiler ve bu data sızıntısını orada farkettim. Doğruluğunu denetlemek için bir tane de kendim satın aldım ve gerçekten de böyle bir sızıntının var olduğunu anladım.” sözleriyle bulgularına nasıl ulaştığını aktaran Green, kullanıcılara acilen şifrelerini değiştirmelerini öneriyor.

Green, bulgularını basına açmadan bir hafta önce Tesla ile iletişime geçtiğini ve elindeki verileri göstererek bu bilgisayarlar için ne tür bir protokol izlendiğini sorduğunu belirtiyor. Ama şirketten şimdiye değin bir tanımlama veya geri dönüş bulunmuyor.

Green, Mart 2019’da da Tesla’da bir güvenlik açığı bulmuştu. Bu açıkta ise kullanıcılar fabrika ayarlarına dönerek emniyet açığını giderebiliyordu oysa bu sefer çözüm böylece basit görünmüyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.