DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Volvo sürücülerine hız sınırı koydu! Volvo sürat sınırı kararı ile müşterilerinin güvenliğini maksimuma çıkarmayı hedefliyor. Artık hiçbir …

20.05.2020
A+
A-

Volvo, 2019 Mart ayından itibaren bu şekilde bir karar alacağını belirtiyordu. Devlete Ait duyuru ise bugün yapıldı. Volvo’nun bu kararı almasındaki ana maksat, Volvo sürücülerinin ve yolcularının güvenliğini maksimuma dışlamak.

Alınan karar her ne kadar müşterilerinin yararına olsa da satın aldığınız bir otomobilden en iyi performansı ummak en doğal hakkınız. Bunun için Volvo tarafında da tartışmalar sürüyor. Volvo, 180 km/s hız sınırının yanı sıra deneyimsiz veya genç sürücüler için de bir tedbir daha aldı.

Yeni sistem ile Volvo, müşterilerine bir “bakım anahtarı” gönderecek. Bu anahtar 180 km/s sürat sınırını daha da aşağıda limitlere çekmeye yarıyor. Bu yöntemle deneyimsiz veya genç sürücülere bir kısıtlama daha gelmiş oluyor.

Volvo Cars emniyet yöneticisi Malin Ekholm, yaptığı açıklamada “Bir otomobil üreticisinin trafik güvenliğini artırmaya yardımcı olma konusunda sorumlu olduğuna inanıyoruz. Hız sınırlama teknolojimiz ile insanların daha güvenli yolculuklar yapabilmelerini sağlayacağız. Bu sistem insanların hızın tehlikeli olduğunu düşünmelerine ve fark etmelerine yardımcı olurken, aynı zamanda deneyimsiz müşterilerimize ekstra rahat sağlar.” dedi.

Volvo Cars Türkiye Genel Müdürü ve Volvo Cars EMEA başkan yardımcısı Sabri Sözen yaptığı açıklamada “Volvo, geçtiğimiz sene açıkladığı gibi 21 Mayıs’tan itibaren üreteceği tüm otomobillerde en fazla hızı 180 km/s ile sınırlandırıyor. Bu da Türkiye’ye Ağustos ayından itibaren gelecek oaln otomobillerde bu sınırın olacağını ortaya koyuyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.