DOLAR 32,3497
EURO 34,7770
ALTIN 2.398,06
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İçişleri’nden hafta sonu sokağa çıkma yasağı genelgesi İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı hakkında yeni bir genelge yayınladı. Genelgede, Yükseköğretim…

26.06.2020
A+
A-

Corona virüs tedbirleri dahilinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması son bulmuştu. Ancak sınavların yapılması ve öğrencilerle ailelerinin dıştan çıkacak olmasın sonrasında İçişleri Bakanlığı harekete geçti. Hafta sonu düzenlenecek olan imtihan oturumları için, gün içinde kısıtlamalar yapılacak. Cumartesi günü 09.30 ile 15.00 arasında öğrenciler ve aileler açık havada, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Benzer kısıtlama, Pazar günü için de geçerli olacak.

Ama Muğla’da yer alan tatilciler hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasından muaf tutuldu. Muğla Valiliği Hıfzıssıhha Kurulu tarafından paylaşılan genelgede, daha önceden rezervasyonunu yapmış, yapacak turistlerin ve tur satışlarının negatif etkilenmemesi göze alındı. bununla birlikte yerli ve tanıdık olmayan turistlerin konaklama tesislerine ulaşımda, plajlardan yararlanmada, müze ve ören yerlerini ziyaret etmede kısıtlama açık havada olacak.

Hem tarihi ve kültürel mekanlar, dini anıtlar, ibadethane ve türbe ziyareti, tekne turu organizasyonları gibi etkinlikleri sunan hizmet noktalarında çalışanlar da kısıtlamadan muaf olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.