DOLAR 32,3826
EURO 34,7785
ALTIN 2.394,72
BIST 10.241,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Vize alması en kolay Avrupa ülkeleri

12.04.2018
A+
A-
1 / 25

Güzel bir tatil yapmak isteyenlerin uğraştığı en büyük sorunlardan biri vize… Özellikle Avrupa ülkeleri söz konusu olduğunda vize sorunu çoğu zaman çileye dönüşebiliyor. Ama bazı ülkeler var ki vize sorunu ile uğraşmanıza gerek kalmadan gitme şansınız bulunuyor. İşte hem tarihi ve turistik güzellikleriyle öne çıkan hem de fazla zorlanmadan vize alabileceğiniz o ülkeler…

Fotoğraflar: Alamy

2 / 25

Fransa
Yerli ve yabancı turistlerin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Fransa başta başkenti Paris olmak üzere diğer şehirleri ile beraber her yıl en çok ziyaret edilen ülkeler listesinde ilk sıralara girmeyi başarıyor.

3 / 25

Fransa’da gezilip görülecek birçok tarihi ve kültürel şehir bulunuyor.

4 / 25

Bu şehirler arasında kesin gezmeniz gerekenlerse Paris, Nice, Marsilya, Bordeaux ve Lyon. Fransa vizesini almaksa diğer ülkelere göre çok daha kolay.

5 / 25

Fransa’ya tatil amacıyla seyahat ediyorsanız ve başvuru için evraklarınız tamsa vize almamanız için bir neden yok.

6 / 25

Portekiz
Akdeniz ülkelerinin Avrupa’da bulunan ülkelere kıyasla vize konusunda daha az sorun yaşattığı bir gerçek.

7 / 25

Bu ülkelerden biri’de Portekiz. Portekiz gitmek için sadece evraklarınızı konsolosluğa teslim etmeniz yeterli olacak.

8 / 25

Portekize gittiğinizde başkent Lizbon’un tarihi mekânlarını gezebilir, Douro Nehiri’ni ve Pena Sarayı’nı keşfedebilirsiniz. Portekiz eşsiz geçmişe sahip şehirleri ile misafirlerini ağrılamaya devam ediyor…

9 / 25

İtalya
İtalya geçmişinin izlerini taşıyan Roma, kanallar arasındaki şehri Venedik veya sanatın merkezi olarak bilinen Floransa ile sizi bekliyor…

10 / 25

Vize almanın kolay olduğu ülkelerden biri olan İtalya bu konuda en rahat ülkelerden biri. Ayrıca Avrupa’da birkaç ülkeyi görmek isteyen gezginler de genellikle Schengen başvurularını İtalya üzerinden yapıyor.

11 / 25

Görülmesi gereken çok sayıda şehre ve mekâna sahip İtalya seyahatinize Roma’dan başlayabilir, Venedik, Floransa, Napoli ile devam edebilirsiniz…

12 / 25

Slovakya
Kültür ülkesi Slovakya’da düzenlenen festivallerle doyasıya eğlenebilme, ülkede bulunan park ve bahçelerde gezinme ve tatilin keyfini çıkarma şansınız bulunuyor.

13 / 25

Avrupa’nın diğer popüler ülkeleri kadar ziyaret edilmese de Slovakya turist vizesi için başvuranlara kolaylık sağlayan ülkeler arasında.

14 / 25

Ülkeye gittiğinizde kilise, katedral ve müzeleri gezebilir canlı gece hayatını Bratislava’da yaşayabilirsiniz…

15 / 25

Norveç
Sakin ve huzurlu şehirleriyle Norveç tam bir cennet… Çeşit çeşit lezzete ev sahipliği yapan Norveç bilindiği üzere Somon konusunda da bir numara…

16 / 25

Norveç de vize konusunda ziyaretçilerini zorlamayan ülkelerden biri. Dünyanın refah seviyesi en gelişmiş ve yüksek ekonomik standarda sahip ülkesi olan Norveç, yeşil ve mavinin her tonuna birlikte rastlanan muhteşem doğasıyla misafirlerini bekliyor…

17 / 25

Macaristan
Macaristan’a ve ülkenin diğer bölgelerine seyahat etmek için gereken vizeyi almak oldukça kolay.

18 / 25

Sadece Macaristan konsolosluklarından veya internet adresinden başvuru için gerekli belgeleri öğrenin ve zaman kaybetmeden bu belgeleri hazırlayarak ülkenin tarihi ve merkezlerine doğru yolculuğa hazırlanın.

19 / 25

Ülkeye gittiğinizde Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Budapeşte’yi kesinlikle gezmelisiniz.

20 / 25

Manzaraları ve mimarisi nedeniyle Doğu’nun Paris’i olarak anılan Budapeşte Tuna Nehri kıyıları, Buda Kalesi ve çevresi, Andrassy Caddesi’nin kültürel ve mimari önemi sayesinde UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

21 / 25

İspanya
İspanya’ya seyahat etmek için vize almak fazla zorlayıcı bir süreç değil. Ülkeye turistik amaçlarla seyahat edecekseniz İspanya vizesi için gerekli olan başvuru evraklarını tamamlamanız ve sonrasında konsolosluğun yolunu tutmanız yeterli olacak.

22 / 25

İspanya’da başta Barselona, Madrid ve Sevilla olmak üzere görülmeye değer onlarca farklı şehir ve tarihi eser bulunuyor.

23 / 25

Yunanistan
Avrupa’da vize alması en kolay ülkelerin başında ise Yunanistan geliyor. Başkent Atina antik çağın en önemli kalıntılarıyla misafirlerine tarihi bir yolculuk sunuyor.

24 / 25

Selanik ise Mustafa Kemal Atatürk’ün Evi, Beyaz Kule gibi eserleriyle kesinlikle dikkate değer bir şehir.

25 / 25

Üstelik havaların sıcak olduğu bir dönemde giderseniz Mikanos, Santorini ve Girit gibi adalarda deniz ve güneş keyfi de yapma şansınız bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.