DOLAR 32,3403
EURO 34,8437
ALTIN 2.391,19
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Genç bir kız kendi hikayesini yeniden yazarsa…

08.11.2018
A+
A-

Kahramanımız Zeynep 21 yaşındadır. Ne olmak istediğine karar vermesi gereken bir yaşta, çekirdek ailesinde göremediği güven ve aidiyet hissini bulabilme ümidinin peşinde, henüz kim olduğundan bihaberdir. Zeki ve erdemli bir genç olmasına rağmen, vizyonunu daraltan “aynı”lıkların gölgesindeki hayatından uzaklaşmak istemez.

Zeynep, yanlış arkadaşlık ilişkilerinden yara alır. Bu süreçte olaylar üst üste geldiği için okulunu bırakmaya karar verir. Psikoloğu, bir nevi reçete niyetine, hayatına “taze başlangıç”ların girmesine izin vermesini, farkılılıklardan korkmamasını öğütlemiştir. Ancak bu “taze” başlangıçlar pek de planladığı gibi olmayacak, Zeynep yepyeni bir camiada dostluğun ve sevginin gücünü öğrenecektir.

Kimliğini bulamayan, yolunu kaybeden, hayattan soğuyan bir genç bir kızın, yaşlılarla kurduğu dostluğun, yer yer esprili, yer yer duygusal bir biçimde anlatıldığı Taze Başlangıç, bu yılın en samimi ve duygusal kitaplarından biri olmaya aday.

DİCLE KESKİNOĞLU KİMDİR?

class=’cf’>

Genç bir kız kendi hikayesini yeniden yazarsa...


18 Haziran 1986 yılında İzmir’de doğdu. Orta ve lise eğitimini İzmir Özel Türk Lisesinde tamamladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümünde lisans, Ege Üniversitesi Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Tarihi Bölümünde yüksek lisans eğitimi gördü. 2009-2018 yılları arasında Habertürk Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. Aralarında Anne ve Bebek dergisinin de bulunduğu pek çok ulusal yayında yazıları yayınlandı.

2014 yılında kendi annelik serüvenini mizahi bir dille anlattığı, 18 baskıya ulaşan Beşikte Durduğu Gibi Durmuyor adlı kitabı yayımlandı. 2016 yılında Bebek Olmaya Karar Verdim, Ben Büyüyünce Âşık Olacağım, Yağmurun da Tadı Var, Köfte Parmak ve En Sevdiğim Renk adlı resimli çocuk hikâyeleri yayımlandı. Ben Büyüyünce Âşık Olacağım, yazarın kendisi tarafından bir çocuk oyunu haline getirilip, Haldun Dormen’in kurucusu olduğu İzmir Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından sahnelendi. Yazarın Dünya, Biricik ve Fevzi adında üç çocuğu bulunmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.