Üsküp YEE ve TAV Havalimanları İşbirliğiyle Türkçe Dil Eğitimi Başladı
Üsküp YEE ve TAV Havalimanları işbirliğiyle Türkçe dil eğitimi başladı. Yeni başlangıçla hedefinize daha hızlı ulaşın, kolay öğrenin.
Üsküp Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile TAV Havalimanları Makedonya arasında kurulan ortaklık çerçevesinde, Uluslararası Üsküp Havalimanı çalışanlarına ve gümrük emniyet memurlarına Türkçe eğitimi uygulanmaya başlandı. Kursun amacı, personelin Türkçe iletişimini doğru, akıcı ve etkili bir biçimde kullanabilmesini sağlamaktır.
Temel seviye A1.1 ve A1.2 düzeylerini kapsayan ve toplamda 72 saat süren kurslar, 50 kursiyerin katılımıyla hibrit bir modelle hayata geçiriliyor. Katılımcılar günlük yaşamda kendilerini rahatça ifade edebilecekleri iletişim odaklı Türkçe becerileriyle donatılıyorlar.
Yüz yüze ve çevrimiçi derslerin birlikte yürütüldüğü program, katılımcıların dil becerilerini pratik yaparak güçlendirmeyi hedefliyor. Bu sayede havalimanında görev yapan personelin Türkçeye olan ilgisinin artması ve özellikle Türk turistlerle kurulan iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
Gerçekleşen dersler, katılımcıların günlük iletişim yetkinliklerini geliştirmeye yönelik uygulamalı içeriklerle zenginleştiriliyor. Bu işbirliği, iki kurum arasındaki kurumsal ilişkileri pekiştirirken aynı zamanda kültürel etkileşimin de önemli bir zeminini oluşturuyor. Üsküp YEE, yoğun ilgi gören Türkçe kurslarının gelecekte farklı seviyelerde tekrar düzenlenmesini planladığını açıkladı.