Burhaniye’de Lokma ve Pilav Hayrı Geleneksel Şekilde Sürüyor
Burhaniye’de Lokma ve Pilav hayrını geleneksel biçimde sürdüren bereketli bir efsane: lezzet, birlik ve paylaşımın buluşması.
Burhaniye ilçesinde lokma ve pilav hayırları, cami önlerinde düzenlenen etkinliklerle sürüyor. Hayır dağıtımına katılanlar, bunun sosyo-kültürel bir paylaşım olarak görüldüğünü ifade ediyorlar. Lokma ve pilav yapan işletmeler, hayır sahiplerinin işlerini kolaylaştıracak desteği esirgemiyor.
Ören Cami önünde gerçekleştirilen lokma hayrına olan ilgi dikkat çekti. Annesi Şaziye Yıldız için hayır yatıran Bülent Yıldız, hayra katılanlara teşekkür ederken, katılımın bereketli ve anlamlı geçtiğini belirtti. Ören Camiinde Kur’an okutan Bülent Yıldız, “Bugün rahmetli annem Şaziye Yıldız için lokma hayrı yaptık. Hayra çok sayıda vatandaş katıldı. Katılan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini paylaştı.
Bu vesileyle Çetin Kılıç, “Burhaniye’de hayır geleneği devam ediyor. Bugün de Bülent kardeşim annesi için hayır yaptı. Allah, hayrını kabul etsin” diye görüşlerini paylaştı.