DOLAR 32,2549
EURO 34,7126
ALTIN 2.386,66
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Ucuz telefon diye bir şey kalmayacak! (Video) 200 dolar altı telefonlar için yeni vergilendirme sistemi yayınlandı. Resmi Gazete’de yayınlanana kadar…

08.05.2020
A+
A-

Ticaret Bakanlığı resmi olarak gözetim uygulaması ile ilgili duyuruyu yaptı. Geçen ay ise zeki telefon vergilerine yüzde 1 ek ücret getirilmişti. Bütün bunlardan sonra ucuz telefon kalmayacak mı?

Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri bu video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Gözetim Belgesi nedir?

Sahiden gözetim uygulamasının amacının yerli üreticiyi korumak ve ithalattan kaynaklanacak ödenti kayıplarını durdurmak olduğunu söyleyebiliriz.

Bu kapsamda ödenti hesaplaması ise telefonun bedeli üzerinden değil, bakanlığın belirlediği bedel üzerinden gerçekleşecek.

200 dolar altı tüm aygıt ithalatları için gözetim belgesi alınması gerekecek ve bu belgenin gümrük idaresine ibraz edilmesi zorunda olacaktır. Gözetim belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Ticaret Bakanlığı internet sitesine elektronik imzayla yapılabilecek. Gözetim uygulaması dahilinde 6 aylık geçerlilik süresine sahip bu belgenin başvuları e-devlet üzerinden de gerçekleşebilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.