DOLAR 32,1949
EURO 34,9892
ALTIN 2.507,12
BIST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Açık
İstanbul
24°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Yılbaşı ağaçlarının en hızlısı!

24.12.2017
A+
A-

Petrolhead diye bir kavram vardır. Kabaca otomobilleri deli gibi seven adamlara denir. Biz petrolheadlerin en sevdiği firmalardan biri olan Amerika’lı Hennessey Performance, yılbaşı ağaçlarını dükkanlardan eve taşıma işini biraz abartmış.

Genelde insanlar yılbaşı ağaçlarını otomobillerine aldıklarında maksimum 100 km/h süratle hareket ederler. Elimizde Dodge Challenger Hellcat varsa ve 100 km/h hıza 3.6 saniyede çıkıyorsa da bu hızda gitmeliyiz.

Bugatti tarihinin efsane modeli satışa çıkıyor

Bugatti’nin tarihe şahitlik eden eşsiz modeli EB110’un 4000 km’deki bir örneği satılıyor. Yaklaşık 1 Milyon Dolar değer biçilen otomobil alıcısını bekliyor.

Velociraptor 6×6 ve Venom gibi dünyaca ünlü hızlı ve güçlü otomobillerin kaputunun altına imza atmış olan Hennessey’in elindeki Hellcat 707 beygir gücünde bir Amerikan kası. Bu kaslı arkadaşımızın 6.2 litrelik süperşarjlı V8 motoru 707 beygir gücün yanında yaklaşık 900 Nm’de tork üretiyor.

Bu kadar güçlü bir otomobil ve bu kadar eğlenceli bir ekiple farklı bir kutlama şekline imza atan Hennessey, bir yılbaşı ağacını otomobilin tavanına sabitleyerek ne kadar hızlı gidebileceklerini göstermek istiyor. Ve yaklaşık 280 km/h hıza ulaşan ekip, ağaçlarını dünyanın en hızlı ağacı yapıyor.

Tüm bu hıza ve eğlenceye rağmen Hennessey Perfomance ekibi bu denemeyi trafiğe kapalı bir alanda ve tüm güvenlik ekipmanları ile kuşatılmış profesyonel bir sürücü ile gerçekleştiriyor. Ayrıca Amerika’da 50.000$ gibi bir başlangıç fiyatına sahip olan bu kırmızı cehennem meleğini de ülkemizde 200.000 dolar civarı bir fiyat etiketiyle bulmanız mümkün.

:: Siz bu otomobile sahip olmak ister miydiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.