DOLAR 32,2582
EURO 34,7665
ALTIN 2.394,28
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Ubisoft’tan PS5 İçin Geriye Dönük Uyumluluk Konusunda Kafa Karıştıran Açıklama

31.10.2020
A+
A-

Sony, yeni nesil konsolu PlayStation 5’te geriye dönük uyumluluk olacağını söylemiş ve PlayStation 4’teki oyunların %99’unun bu özellikle uyumlu olacağını açıklamıştı. Şirket, bu uyumluluğa dâhil olmayacak oyunların bir listesini de yayınlamıştı.

Ancak bu uyumluluktan faydalanamayacak oyunlar konusunda bazı karşılıklar yaşanıyor. Son olarak sizlere aktardığımız bir haberimizde Kojima’nın tam sürümüne ulaşamayan oyunu P.T.’nin PlayStation 5’te oynanamayacağından bahsetmiştik. Bu sefer de Ubisoft tarafından bu konuda kafa karıştıran açıklamalar geldi.

Bazı Ubisoft oyunlarının geriye dönük uyumluluğu konusunda kafalar karışık

ubisoft, ubisoft logo

Şirket tarafından Ubisoft Connect’te yayınlanan blog yazısında PlayStation 5’in geriye dönük uyumluluğunda çalışmayacak oyunların bir listesi verildi. Bu listede yer alan oyunlar ise şunlardı:

Assassin’s Creed Syndicate Assassin’s Creed Chronicles Triology Pack Assassin’s Creed Chronicles India Assassin’s Creed Chronicles China Assassin’s Creed Chronicles Russia Risk Star Trek Bridge Crew Werewolves Within Space Junkies

Ancak Fransa merkezli oyun geliştiricisi, daha sonra yayınladığı bu blog yazısını geri çekti. Engadget’a açıklama yapan Ubisoft, Ubisoft Connect’te yayınlanan makalenin ve forum paylaşımlarının geri çekildiğini ve PlayStation 5’te oynanabilecek Ubisoft oyunlarında bir hata olabileceğini dile getirdi.

Geriye dönük uyumluluk, Microsoft’un Xbox konsollarında hâlihazırda bulunan bir özellikti ve Sony tarafında da PlayStation 5 ile birlikte kullanıcılarına sunulmaya başlanacak. Yeni PlayStation’da bu uyumluluğa sahip olmayacak başka oyunların da yer alıp almayacağını ise zaman gösterecek. Şu an için Ubisoft tarafından bu konuyla ilgili yeni bir açıklama gelmiş değil, herhangi bir değişiklik olduğunda sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.