DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

TOKİ inşaatında Sağlam Seramikleri Balkondan Atan İşçilerle İlgili İnceleme ve Sonuçlar

TOKİ inşaatında sağlam seramikleri balkondan atan işçilerle ilgili kapsamlı inceleme ve sonuçlar: güvenlik ve işçi sağlığı odaklı analiz.

20.09.2025
A+
A-

Depremler için yapılan TOKİ konutlarında inşaat devam ederken, iki işçinin sağlam seramikleri kutularından çıkarıp balkondan aşağı atacığı anlar kaydedildi. Olayı gören görgü tanığı, cep telefonu kameralarıyla bu görüntüleri kaydetti ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

Firma yetkilileri, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Yapılan değerlendirmede, seramiklerin döşendikten sonra artan miktarda kalanların aşağı indirilmesi yönünde talimat verildiği; ancak işçilerin bu talimatı balkondan atarak yerine getirdiği tespit edildi. İnceleme sonuçlarında, seramikleri balkondan atan işçiler İ.D. ve M.A.’nın iş akdinin feshedildiği kaydedildi.

Görüntüleri yayımlayan kaynaklar ve yetkililer, olayın güvenlik ve işçi sağlığı açısından ciddi bir ihmal içerdiğini vurguluyor ve konuyla ilgili sorumlular üzerinde gerekli adımların atılacağını belirtiyorlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.