DOLAR 32,4454
EURO 34,7775
ALTIN 2.442,56
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 17°C

Avrupa’nın LNG bağımlılığı çevresel tahribata yol açıyor

04.11.2022
A+
A-

Avrupa’da sıvılaştırılmış doğalgaza (LNG) artan bağımlılığın, ciddi çevresel sorunlara neden olduğu bildirildi.

BBC’de yer alan habere göre, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, enerji krizini tırmandırırken Avrupa’da enerji kaynaklarına ilişkin endişeler nedeniyle sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ithalatında eşi görülmemiş bir artış yaşanıyor.

Veriler, LNG ithalatının bu yılın ilk 9 ayında 2021’e kıyasla yüzde 65 arttığına işaret ediyor.

Ancak Norveçli araştırma firması Rystad Energy’nin BBC ile paylaştığı analiz, LNG’nin üretimi ve taşınmasının, boru hattı gazına kıyasla 10 kata kadar karbon emisyonuna neden olduğunu gösteriyor.

35 MİLYON TON DAHA FAZLA CO2 EMİSYONU TAHMİNİ

Rystad Energy’den Patrick King, 2023’ün sonuna kadar Rusya’nın gaz musluklarını tamamen kapatması ve daha fazla LNG kaynakları kullanılması halinde, 2021’e kıyasla 35 milyon ton daha fazla CO2 emisyonu olacağının tahmin edildiğini söyledi.

Bu miktarın 2 yıl boyunca İngiltere yollarına yaklaşık 16 milyon daha aracın eklenmesine eşdeğer olduğu ifade ediliyor.

Queen Mary Üniversitesinden Dr. Paul Balcombe, gaz kullanımını azaltmak için teşvikler yapılması gerektiğine işaret ederek “Enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji sevkiyatını artırmamız gerekiyor” dedi.

Avrupa kıtasında yaklaşık 20 yeni LNG terminalinin kurulması planlanıyor

    Paylaş
Twitter Facebook Flipboard Linki Kopyala
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.