DOLAR 32,3455
EURO 35,0945
ALTIN 2.310,71
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Tesla bulutu kripto para madenciliğinde kullanıldı!

21.02.2018
A+
A-

Siber güvenlik yazılımı şirketi RedLock, Elon Musk tarafından kurulan elektrikli otomobil üreticisi Tesla şirketinin Amazon Web Servisleri (AWS) bulut hesabına kripto para üretmek için gizlice erişildiğini açıkladı. Ek olarak haritalama, telemetri ve araç bakımı da dahil olmak üzere şirketin tescilli verileri bilgisayar korsanlarının eline geçmiş durumda.

Neyse ki saldırı sırasında müşteri bilgilerine ise sızılamadığı belirtiliyor. Şirket, açığın tespit edilir edilmez kapatıldığını ve etkinin daha çok şirket içinde kullanılan mühendislik test otomobilleri ile kısıtlı kaldığının altı çizilmekte. Ayrıca müşteri gizliliği, araç güvenliği veya güvenlik konusunda da endişeye mahal olmadığı vurgulanıyor. RedLock saldırının arkasında kimin olduğunu ve ne kadar dijital para elde edildiğini bulmanın ise imkansız olduğu paylaşıyor.

:: Madencilik için büyük şirketlere yapılan saldırılar hakkında ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.