DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Intel’in Yeni Nesil “LGA-18xx” Soketleri Ortaya Çıktı

28.06.2021
A+
A-

Intel’in yeni işlemcileri ve bu işlemcilere özel olarak tasarlanacak olan soketleri ile ilgili çalışmalar büyük bir gizlilik içinde yürütülüyor. Ancak her ne kadar dikkat edilse de yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor.

İşlemciler hakkındaki tutarlı sızıntıları ile ünlü olan “momomo_us” isimli Twitter kullanıcısı, Intel’in yeni nesil işlemcileri için üretilen soketin görselini paylaştı.

Intel 18xx serisi 17xx serisine benzeyebilir

Yeni 18xx uyumlu işlemci soketi

Paylaşılan görsele göre bu soket LGA-17xx serisi ve LGA-18xx serisindeki işlemcileri destekleyecek. Buna göre 18xx serisi işlemciler, tıpkı 17xx serisinde olduğu gibi dikdörtgen yapıda olacak. Bu işlemci soketini tam olarak ne zaman iş üstünde göreceğimiz ise henüz belli değil. Henüz piyasaya çıkmamış olan 18xx serisi soketlerin hem 12. nesil Alder Lake” hem de AMD’nin Raptor Lake” işlemcilerle uyumlu olacağı açıklanmıştı.

Ortaya atılan iddialara bakacak olursak yeni nesil “Meteor Lake” işlemciler de bir önceki nesile göre fazladan 500 pin bulunduracak. Meteor Lake işlemcilerin bu ekstra pinler sayesinde bu sayede performans artışını hedefleyeceği iddia ediliyor. Eğer Intel’in ilk 7nm ürünü olacak olan Meteor Lake işlemcileri LGA-17xx soketlerine göre üretilirse LGA-18xx soketlerini ve bu soketlere uygun işlemcileri en erken 2023 yılında görebileceğiz.

Şu anda bu konuda çok net bilgiler olmasa da ilerleyen dönemlerde daha fazla bilginin gün yüzüne çıkması bekleniyor. Yaşanacak gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.