DOLAR 35,3291
EURO 36,4792
ALTIN 3.033,04
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
15°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Tatlı Patatesin Faydaları Nelerdir?

05.03.2020
A+
A-

Kırmızı patates olarak da bilinen tatlı patates Orta Amerika ile Güney Amerika’da yetiştirilen ve en çok tüketilen besinlerdendir.  Tam bir C vitamini deposu olan tatlı patatesin kabuğundan suyuna kadar binbir faydası vardır. Görünüş olarak patatese benzese bile aslında aynı aileden bile değillerdir. Kahkahaçiçegilleri ailesine bağlı olan tatlı patates nişastalı bir besindir. Tatlı patatesin kendisinin yanı sıra yaprakları ve filizleri de yenilebilir. İşte tatlı patatesin faydaları…

TATLI PATATESİN FAYDALARI

İçerisinde bol miktarda A, C, B ve B6 vitaminleri bulunur. Çok önemli bir lif kaynağıdır. Vitaminlerin yanında fosfor, bakır, manganez ve potasyum bulundurur. Klasik patatesten çok daha sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Glisemik indeksi düşük olduğu için tokluk hissi verir. Tok tutma özelliği sayesinde ani bastıran açlıkların önüne geçer, kilo vermenize yardımcı olur. Yüksek lif düşük kalori sayesinde diyet listelerinde ilk sıralarda yer alır. Beta karoten oranı yüksek olduğu için bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur. Karaciğer yağlanması ve kalp krizi riskini azaltır. Özellikle cilt ve prostat kanseri riskini de azaltmaya yardımcı olur. Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, içerisinde lif olduğu için sindirim sisteminin düzenli çalışmasını da sağlar.

İLİşKİLİ HABERLER At Kestanesi Kreminin Faydaları Nelerdir?

At Kestanesi Kreminin Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kil Maskesi Nasıl Yapılır? Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

Jojoba Yağının Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Kırmızı Biberin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Biberin Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Hindistan Cevizinin Faydaları

Hindistan Cevizinin Faydaları

Frenk Soğanın Faydaları Nelerdir?

Frenk Soğanın Faydaları Nelerdir?

Bitki Yetiştirmenin Hiç Duymadığınız Faydaları!

Bitki Yetiştirmenin Hiç Duymadığınız Faydaları!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.