DOLAR 32,2192
EURO 34,7387
ALTIN 2.396,32
BIST 10.265,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Dıştan Yemek Sipariş Ederken Bunlara Uyarı Edin

17.05.2020
A+
A-

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsünden daha sonra tüm alışkanlıklar baştan gözden geçirilmeye başlandı. Bu dönemde paket servis ile dışarıdan yemek yemek sipariş etmenin de güvenli olup olmadığı merak konusu oldu.

Yiyecek Güvenliği Derneği, Dünya Sıhhat Örgütü ve Avrupa Birliği Yiyecek Güvenliği Otoritesi raporlarına dayanarak verilen raporlar doğrultusunda virüsün gıdalardan bulaştığına dair herhangi bir bilimsel delil olmadığını belirtti.

Yiyecek Güvenliği Derneği’ne göre dışarıdan yemek sipariş ederken ihtiyaç duyulan en güçlü önlem, yıllardır yürürlükte olan gıda hijyeni kurallarına sıkı bir şekilde uymaktan geçiyor.

Eve sipariş verirken gıdaların yalnızca bu süreçte değil, genel anlamda her dönem tehlikesiz yerlerden temin edilmesi gerektiğini bildiren Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, ne yediğimizi bilmemizin ama denetimli ve izlenebilirliği olan gıdalarla mümkün olabileceğini söyledi.

SİPARİŞİ TESLİM ALDIKTAN SONRA BUNU YAPIN!

Saner, “Coronavirüs plastik gibi ambalaj yüzeylerinde belirtilen bir vakit kalabiliyor. Dolayısıyla bu yüzeylere temas etmesinin ardından ellerimizi doğru bir şekilde temizlemeden ağzımıza, yüzümüze ya da gözlerimize götürmekten kaçınmalıyız,” şeklinde konuştu.

Bu süreçte dıştan fast food siparişi dahil almak üzere yemek siparişi etmek konusunda endişeler olduğunu belirten Saner, “Dıştan sipariş edilen gıdalar konusunda tek ihtiyacımız, zaten yıllardan beridir yürürlükte olan yiyecek hijyeni kurallarının fiilen gereği gibi uygulanmasıdır.

Çoğu zincir temassız teslimat, siparişimi kapıya as gibi sosyal mesafeyi korumaya karşın uygulamalar devreye aldı. Çalışan personelin yiyecek veya ambalajla temasını minimuma indirdi.

Bu kurallara uyulduğu sürece dışarıdan sipariş edilen yiyeceklerde virüs açısından bir risk bulunmuyor. Burada bizim önerimiz, dıştan yapılan her türlü gıda ve fast food siparişlerinde güvenilir, kontrol ve izlenebilirliği olan markaların seçim edilmesi yönünde olacaktır,” diye konuştu.

“KURALLAR BULAŞI ÖNLEYECEK BİRÇOK ÖNLEMİ İÇERİYOR”

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın devlete ait internet sitesinde bulunan hijyen kurallarına bütün restoranların gıdaların hazırlık aşamasında eksiksiz bir şekilde uyması gerektiğinin altını çizen Saner, kuralların mutfak araç gereçlerinin dizaynı ve personel hijyeninden, koruyucu kıyafetlere kadar bulaşı önleyecek birçok önlemi içerdiğini söyledi.

Çalışanlara Covid-19’a ilişkin bilincin artmasını sağlayacak eğitimler verilmesi oldukça tartma arz ederken, çalışanların herhangi bir semptom göstermese de sık sık değiştirmek üzere maske takması gerekiyor.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Hatalar Yemeklerin Besin Değerini Azaltıyor

Bu Hatalar Yemeklerin Besin Değerini Azaltıyor

Yemek Yaparken Yağı Çok Fazla Isıtmayın!

Yemek Yaparken Yağı Fazla Artı Isıtmayın!

Avrupa Ülkeleri Tokat'taki Firmadan 1 Milyon Ceset Torbası Sipariş Etti

Avrupa Ülkeleri Tokat’taki Firmadan 1 Milyon Ceset Torbası Sipariş Etti

Müzik Yemekten Alınan Hazzı Artırıyor

Müzik Yemekten Alınan Hazzı Artırıyor

İLİşKİLİ GALERİLER Yeliz Yeşilmen’den Avokado Maskesi Tarifi

Yeliz Yeşilmen’den Avokado Maskesi Tarifi

Paket Servise Başlayan Nusret’in Fiyat Tarifesi Tepki Çekti

Paket Servise Başlayan Nusret’in Fiyat Tarifesi Tepki Çekti

Naomi Campbell: Sadece Öğle Vakti Yemek Yiyorum

Naomi Campbell: Sadece Öğle Vakti Yemek Yemek Yiyorum

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

Bu Besinleri Bol Bol Tüketin! İşte En Sağlıklı Besinler

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.