DOLAR 35,3843
EURO 36,4899
ALTIN 3.036,28
BIST 10.000,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
Cum 11°C
Cts 9°C
Paz 6°C
Pts 6°C

Depresyon

25.03.2020
A+
A-

Hemen hemen çoğu kişi zaman zaman depresyon geçirdiğini düşünmüştür. Dünyada ki herkesin belli bir sorunlu zamanı olacaktır ancak bu sorunlu zaman 1 ayı geçmediği sürece depresyon olarak adlandırılmamalı. İnsanlar depresyona girdiklerinde veya sıkıntılı oldukları zaman da insanlardan uzaklaşarak tedavi olacaklarını, düzeleceklerini sanıyorlar ancak bu çok yanlış bir davranış bu makalemiz de depresyon tedavilerinden de bahsedeceğiz

Neden Depresyon’a gireriz?

Depresyonun bir çok nedeni vardır bunlar kısaca, mutsuzluluk, uykusuzluk, ümitsizlik, hayattan zevk alamama, kötümser düşünmeye başlamak, yorgunluk ve enerji kaybı ve hala bilinmeyen onlarca neden. Aslında bakarsak bunların hepsi >mutsuzluğa< girmektedirler.

Genel Depresyon Belirtileri.

Hayatından zevk alamama. Daha önceden zevk ile yaptığı işlerden artık zevk alamama. Bitkinlik, yorgunluk, hep yatma isteği. Cinsel isteksizliği. Uyku düzeninin bozulması. Alınganlık, çabuk ağlama. İştahsızlık, kilo verme. Sabırsızlık. Kendine güveninin kaybolması. Herşeyden, herkesden uzaklaşma isteği. İçe kapanma. Öğrenciyse derslerinde gözle görülür ani düşüş. Sevilmediğini düşünme. Hiçbirşeyden memnun olmama. Şüphecilik ve kıskançlık. Temizlik, çalma gibi garip takıntılar. Ülkeden çekip gitme isteği. Herşeyden bıkma. .

Depresyonun Tedavisi

Depresyon tedavisi kişiden kişiye, sorundan soruna göre değişiklik gösterebilir. Bazı kişiler depresyona girdiklerinde dertlerini başkalarıyla paylaşınca rahatlarlar veya soru(n)ların üstlerine giderek onları yenerler. Bazı kişileri bu gibi yapılan eylemler hiç bir etki göstermez bu gibi kişiliklere antidepresan ilaçları, aile terapisi kullanılmalıdır.

Çoğu kişi depresyona girdiğini kabullenmese de ama depresyonda olsa bile ‘’tedavi işe yaramaz’’ gibi cümleler sarf ederler bu çok yanlış bir düşünce tarzı. Depresyona girenlerin %60’ı tedaviyi ret etsede geriye kalan %40 lık tedavi görmek isteyen kişiler tedavi gördükten sonra %80 lik bir oranla ilerleme kaydettiği görülmektedir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.