DOLAR 32,1981
EURO 34,9760
ALTIN 2.515,71
BIST 10.932,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 22°C

Su ve dezenfektan sebebiyle kuruyan ellerinizi iyileştirin

23.03.2020
A+
A-
1Ellerimiz neden kurur

Ellerimiz neden kurur?

Çoğu durumda, kuru ellere çevre koşulları neden olur. Soğuk havalar, sık sık el yıkama, kimyasallara maruz kalma ve bazı tıbbi durumlar ellerinizi kurutabilir. Kuru ellerle mücadele etmek için aşağıdaki çözümlerden birkaçını deneyebilirsiniz…

2Nemlendiriciler

Nemlendiriciler

İlk denediğiniz ve aklınıza gelen uygulama ellerinizi nemlendirmek olduğunu biliyoruz. Günde birkaç kez kaliteli ve yoğun nemlendiricili özelliklere sahip bir nemlendirici krem ​​veya losyon ile ellerinizi sürekli nemlendirmeye özen gösterin. Losyonlar ve kremler nemi geri kazanmaya ve cildin sağlığına kavuşmasına yardımcı olur.

3Hidrokortizon içeren kremler uygulayın

Hidrokortizon içeren kremler uygulayın

Bazı durumlarda, kuru cilt, cildin iltihaplandığı ve kırmızılaştığı dermatit adı verilen bir duruma dönüşebilir. Bu durumlarda, hidrokortizon içeren bir losyon kullanmak yararlı olabilir. Hidrokortizon tahriş olmuş cildi rahatlatmaya yardımcı olacaktır.

4Gece boyunca bakım yapın

Gece boyunca bakım yapın

Kuru eller için en iyi çarelerden biri, yağlı yapıdaki losyon veya kremler ile gece boyunca temas halinde bırakmaktır. Kremi uyguladıktan sonra nemlendiricinin sıkışması ve cildinizde daha iyi emilmesine yardımcı olacak eldivenler kullanarak; sabaha yumuşacık eller ile uyanabilirsiniz!

5Stresten uzak durun

Stresten uzak durun

Çılgınca gelebilir, ancak stres ve egzama arasında küçük bir ilişki olabilir. Bu nedenle, ellerin egzamadan kaynaklanan kuru bir cilt problemi yaşıyorsanız; stresinizi azaltmak için kendinize biraz zaman ayırın.

6İlacı düşünün

İlacı düşünün

Şiddetli egzama ve kuruluk probleminiz varsa, cildiniz iyileşmek için ilaçlara ihtiyaç duyabilir. Doktorunuz cildinize uygulayabileceğiniz steroidler veya ağızdan alacağınız bir antibiyotik reçete edebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.