DOLAR 32,2224
EURO 35,1128
ALTIN 2.464,54
BIST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 23°C

Gençler için en iyi 10 plaj

18.06.2018
A+
A-
1 / 25

Güney’e inmenin vakti sizce de gelmedi mi? Gençler ve ruhu genç olanlara en bohem plajları seçtik! Geceleri ateş başında toplanıp dalga seslerine şarkılarla eşlik edin ve doyasıya dans edip, yeni arkadaşlarla tanışın. Gündüzse berrak sularda serinleyerek, doğanın, manzaranın ve plajın tadını çıkarın. İster çadırınızı yanınızda getirin isterseniz de plajların etrafındaki butik pansiyonlarda ya da bungalovlarda kalın.

Fotoğraflar: Alamy

2 / 25

JÜRİ
Saffet Emre Tonguç – Hürriyet Seyahat yazarı
Bahar Akıncı – Hürriyet yazarı
Sinan Kunter – TV programcısı, gazeteci
Faruk Akbaş – Fotoğraf turları rehberi
Melih Uslu – Seyahat yazarı
Fotoğraf: Merve Garip Kazangil

3 / 25

Nilay Örnek – Gazeteci
Çağdaş Ertuna – Kent yazarı
Ezgi Kopuz – Hürriyet Seyahat Gezgin
Oğulcan Tatar – Hürriyet Seyahat Gezgin
Merve Yiğit – Hürriyet Seyahat Gezgin

4 / 25

10- Parıldayan kumlar: ALTINKUM / İZMİR
Çeşme yarımadasının güneyindeki Aktınkum’un suyu oldukça temiz ve berrak. Öyle ki denizin altındaki balıkları ve kumu rahatlıkla görebiliyorsunuz. Plaj adını altın rengi kumsalından alıyor.

5 / 25

Yavaşça derinleşen denizi kavurucu yaz sıcaklarında buz gibi serinletici. Altınkum’un çevresinde çok sayıda eğlence mekânı da var. Çeşme.

6 / 25

9- Panoramik manzara: AMOS KOYU / MUĞLA
Zemindeki balıkları görebileceğiniz berrak ve tertemiz turkuvaz sulara sahip. Merve Yiğit, “Muhteşem panoramik manzaraya sahip Amos Antik Kenti’nin gölgesindeki sakin koy, kalabalıktan uzakta, doğanın bize sunduğu güzelliklere şükretmek için yaratılmış hissini veriyor.

7 / 25

Küçük bir iskelenin ikiye böldüğü taşlık plajın her iki tarafından da denize girebiliyorsunuz” diye anlatıyor. Marmaris.

8 / 25

8- Huzur dolu: KALKAN HALK PLAJI / ANTALYA
Sinan Kunter, “Sakin ve gürültüden uzak bir plaj arayanlara… Kalkan’ın hemen liman girişinde yer alan bu ufak plaj, ucuza şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz, kent merkezinden çok uzaklaşmadan kendinizi Akdeniz’in turkuvaz sularına bırakabileceğiniz bir yer.

9 / 25

Plajın en ilginç yanıysa; denize karışan kaynak suları nedeniyle bazı noktalarda soğuk suda yüzme imkânı sunması” diye anlatıyor. Plajın çakıllı yapısından ötürü deniz dalgalı da olsa berraklığını yitirmiyor. Kaş.

10 / 25

7- Korunan güzellikler / İZTUZU / MUĞLA
Altın sarısı ve incecik upuzun kumsalı ve sığ sulara sahip yapısıyla saatlerce denizden çıkmak istemeyeceksiniz.

11 / 25

Dünyaca ünlü İztuzu, doğal güzellikleriyle ‘The Times’ dergisi tarafından 2008’de ‘Avrupa’nın en iyi açık alanı’ ilan edilmişti.

12 / 25

Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtladığı plaj koruma altında olmasından dolayı tüm güzelliğini koruyor. Dalyan.

13 / 25

6- Çarşaf gibi: ADRASAN / ANTALYA
Denize usulca dökülen deresi, yeşil doğası ve berrak deniziyle huzur dolu. Öğleden sonra başlayan ve karadan denize doğru esen rüzgâr sayesinde koy, dalgasız adeta çarşaf gibi oluyor. Nilay Örnek, “Antalya’nın en özel, en sakin ve huzurlu koylarından biri…

14 / 25

Cam gibi denizde yüzerken sahile dönüp baktığınızda görkemli dağları ve ağaçları görür, dağların, yeşilin içinde yüzer gibi hissedersiniz. Antalya’nın pek çok kumsalına göre daha serin. Ayrıca gece yakamoza denk gelirseniz muhteşemdir” diyor. Kumluca.

15 / 25

5- Tarihte yüzün: OLİMPOS / ANTALYA
Olimpos Beydağları Milli Parkı’nda harika bir plaj, gerisinde bir orman, içinde olağanüstü bir antik kent ve yavaşça Akdeniz’e akan sakin bir dereyle buluşacaksınız.

16 / 25

Kamp yapmak için ideal olan bölgede tarihle baş başa kalırken dünyanın dört bir yanından yepyeni arkadaşlar da edinmek mümkün.

17 / 25

Faruk Akbaş, Olimpos’la ilgili şunu söylüyor: “Bir tarafı ormanla kaplı dağ, diğer tarafıysa uçsuz bucaksız masmavi bir deniz. Kumluca.

18 / 25

4- Buz gibi… AYAZMA / ÇANAKKALE
Adanın güney ucunda yer alan Ayazma Plajı denizin içindeki soğuk tatlı su kaynakları ve kuzeyden esen rüzgârlarla bunaltıcı yaz sıcaklarında buz gibi serinleten bir suya sahip. Altın renkli incecik kumu ve turkuvaz deniziyle her dönem popüler. Bahar Akıncı, “Giriş parası alınmayan, kendi şemsiyeni, buzluğunu, sandviçini hatta okey takımını kapıp gidebildiğin Türkiye’nin ender plajlarından.

19 / 25

Suyu buz gibi ve berrak… Hemen tepesinde Vahit ve Koreli gibi mezeciler de var” diye söylüyor. Bozcaada.

20 / 25

3- Hâlâ bakir: KAPUTAŞ / ANTALYA
Azur mavisiyle daha dağ yolundan geçerken insanı büyülüyor. 187 basamaklı zahmetli bir yoldan inerek ulaşılan Kaputaş, kum ve çakıl karışık bir sahile sahip.

21 / 25

Yapılaşmanın olmaması dolayısıyla bakir kalan plaj, yer altından akan suyun kumların arasından süzülmesi sonucu denizi oldukça ferahlatıcı ve serin. Oğulcan Tatar, “Doğal güzelliklerle dolu Akdeniz’de hiç beklenmedik bir anda karşımıza çıkan Kaputaş Plajı, sadece Türkiye’den değil tüm dünyadan büyük ilgi görüyor” diyor. Kalkan.

22 / 25

2- Cennet gibi: KELEBEKLER VADİSİ / MUĞLA
Sarp kayalıklarla çevrili 80 çeşit kelebeğin yaşadığı yemyeşil bir vadi ve büyüleyici turkuvaz sularında yüzeceğiniz bir plaj hayal edin. Yanınızda çadırınızı getirip plajda konaklayabileceğiniz gibi bungalovlarda veya çadır kiralayarak da konaklayabilirsiniz.

23 / 25

Ezgi Kopuz, “Sanki plaj sadece benimdi; denizyıldızları, çeşit çeşit balıklar, caretta carettalar, su baloncukları, havalı kayalıklar, baş döndürücü derinlik ve mutluluk sebebi sahil” diye Kelebekler Vadisi’ni anlatıyor. Fethiye.

24 / 25

1- Kalabalıktan uzak: KABAK KOYU / MUĞLA
Likya Yolu üzerinde yer alan yemyeşil ağaçlarla çevrili ve masmavi sularıyla ünlü koy burası. Tepeleri, patikaları aşarak yarım saatte ulaşabileceğiniz plaj bu özelliğiyle çılgın kalabalıklardan uzak. Vadinin manzarasına konumlanmış bungalov ve butik otellerde kalabileceğiniz gibi ormanın içerisinde çadır kurarak da konaklayabilirsiniz.

25 / 25

Berrak ve sakin sularında yüzüp gün batımında sahilde ateş yakıp müzik eşliğinde dans edenlere katılmak size iyi hissettirecek. Ölüdeniz’den kalkan minibüslerle de Kabak koyuna ulaşmak mümkün. Fethiye.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.