DOLAR 32,5191
EURO 34,7905
ALTIN 2.420,90
BIST 9.716,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

SpaceX’in Starlink projesi için şaşırtıcı talep!

17.10.2019
A+
A-

ITU ve ABD Federal İletişim Komisyonu, şirketin bu 12 bin uydu için talebini zaten onayladı. Ek olarak 30 bin uydu için izin istemek Starlink projesinin gerçekten 42 bin uydudan oluşacağı anlamına gelmiyor.

Federal İletişim Kurulu’nun ITU’ya gönderdiği 20 dosya düşük yörüngelerde 1500 uydu için izin talebini kapsıyor. SpaceX’ın bu uyduları yerleştireceği yükseklikler için yayınlanan rapor endişelerin olduğunu belirtiyor.

Başta uzay turizmi hayalinin gerçekleşmesi olmak üzere uçuşlar arttığında o yüksekliği on binlerce uydu ile doldurmanın olumsuz etkisin olacağı belirtiliyor. Bunlara ek olarak hali hazırda 60 uydunun uzayda olduğunu belirtmeliyiz.

Mayıs ayında fırlatılan ilk 60 uydudan 57 tanesi sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Diğer 3 uydu ile bağlantı kurulamıyor. Bu uydulara ne olduğu bilinmezken, bir süre sonra dünyaya düşmeleri bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.