DOLAR 32,4446
EURO 34,8443
ALTIN 2.420,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Lenovo’nun başını ağrıtan Windows 10 hatası! Çoğu Lenovo laptop, Windows 10 güncellemesi ile problemler yaşıyor. Geçtiğimiz mayıs ayında yayımlanan…

09.06.2020
A+
A-

10 Mayıs 2020 tarihinde piyasaya sürülen Windows 10 sürümü, COVID-19 salgını yüzünden ayrı bir uygulama ile aleyhinde karşıya kalmıştı. Mayıs ayının üçüncü ve dördüncü haftasında yayımlanan opsiyonel güncellemeler rafa kaldırılmıştı.

Bu uygulamanın emniyet açıklarına aleyhinde hazırlanan bir tedbir olduğunu söyleyen Microsoft, Çin’de kurulan teknoloji şirketi ile bir iş birliği yaptığını açıkladı. Zira şimdiye kadar çoğu sorun tespit edildi.

Tespit edilen sorunların birçoğu kolay bir şekilde ortadan kaldırılabiliyor. Lenovo marka dizüstü bilgisayarları zorlayan bir takım ciddi sorunlar ise az önce çözülebilmiş yok. Microsoft ve Lenovo ikilisi bu sorunları ortadan kaldırmak için beraber çalışıyor.

Lenovo Synaptics ThinkPad UltraNav modelinde yaşanan sürücü sorunu, “Apoint.DLL” isimli bir bileşenin yüklenememesi yüzünden ortaya çıktı. Lenovo, kısa bir vakit önce bu sorunun çözüldüğünü duyuru etti. Peki Apoint.DLL sorunu nasıl çözülür:

Aygıt yöneticisi > Think UltraNav’ı seçin > Bu seçeneğe sağ tıklayın > Güncelleme işlemini yapın > Bilgisayarı tekrar başlatın.

Bitlocker’ın şifreleme aracını kullanan ve Windows 10’un 10 Mayıs 2020 tarihli güncellemesini yükleyen kişiler, disk sürücüsünün üzerinde beliren bir sarı işaret ile karşılaştı. Lenovo, bu sorunun da çözümünü açıkladı:

Disk sürücüsüne sağ tıklayın > Bitlocker’ı kapatın >

Bitlocker kullanmamanıza rağmen yeniden benzer sorun ile karşılaşıyorsanız bu sorunu çözmek için şu yolu izleyebilirsiniz: Ayarlar > Güncellemeler ve Güvenlik > Aygıt şifreleme.

Bazı kullanıcılar, “Filmler ve TV” isimli başvuru formu aracılığı ile video izlerken bilgisayar ekranının çevresinde yeşil bir çerçevenin ortaya çıkmasından davacı. Bu konu yüzünden mağdur olan kişiler, ekranın bozulduğunu söylüyor.

1984’de kurulan 36 yıllık şirket, bunun mayıs ayında yayımlanan Windows 10 güncellemesi ile AMD’nin grafik işlemcisi arasında var olan bir bağdaşmazlık sorunundan kaynaklandığını açıkladı.

Lenovo, bu konu hakkında şöyle konuştu: “Sorunu çözmek için AMD imzalı grafik sürücünüzün aktüel olduğundan belirli olun.” Hem Lenovo ThinkPad X1 Tablet Gen 3 kullanıcıları da F11 tuşunu kullanamaz ışık halkası geldi.

F11 sorunu için bir çözüm üretmeyen Lenovo, mavi ekran hatası için ise şunları söyledi: “10 Mayıs 2020 tarihli Windows 10 güncellemesini silin ve Windows 10 versiyon 1909’a ya da bu sürümün öncesinde piyasaya sürülen bir sürümü kullanın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.