DOLAR 32,5212
EURO 34,9672
ALTIN 2.435,78
BIST 9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

iPhone 12’nin yeni silahı LİDAR tarayıcı mı?

02.04.2020
A+
A-

LİDAR tarayıcı ismini son kullanıcıya yakın teknolojik aletlerlerde daha fazla duymaya başlayabiliriz. Özellikle Apple, iPad Pro’nun ardından bu tarayıcı sistemini iPhone 12’de de kullanabilir.

LİDAR tarayıcı nasıl çalışır

LİDAR tarayıcı aslında dünyada 1970’li yıllardan beri kullanılan ve özellikle yeryüzü ve haritalandırması zor alanları haritalandırmakta kullanılan bir teknoloji. Farklı alanlarda, farklı şekillerde bazen uçaklarda bazen yer yüzünde kullanılan bu teknolojinin mantısı aslında oldukça basit. Videoda da bahsettiğimiz gibi, özellikle derinlik algılama ve AR konusunda ileri düzeye ulaşmayı amaçlayan bu tarayıcının iPhone 12’de olması mümkün.

LİDAR tarayıcı ve iPhone 12’ye gelme olasılığı hakkında çektiğimiz bu videoyu izledikten sonra sizler de bizler ile fikirlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. İyi seyirler!

4. nesil iPad’in Pro kamera özellikleri neydi?

iPad Pro’da 12 Megapikselçözünürlüğe sahip bir ana kamerası var ve bu kamera f/1.8 diyaframa sahip. Ultra geniş açılı kamera ise 10 Megapiksel çözünürlüğe sahip ve bu kamera  f/2.4 diyaframa sahip. Son olarak 2x optik ve 5x dijital yakınlaştırma yapabilen iPad Pro’da diğer  yer alan sistem ise LIDAR tarayıcı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.