DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Sony yeni kompakt vlog kamerasını tanıttı! Sony bugün yeni YouTuber kamerası ile karşımıza çıktı. Kompakt Sony ZV-1 vlog kamerası özellikleri ve…

27.05.2020
A+
A-

Sony bugün, cep boyutunda yeni dijital, hafif ve kompakt resim makinesi ZV-1’i tanıttı. İçerik oluşturucuları ve vlogger‘lar için sıfırdan tasarlanan ZV-1, kullanım kolaylığı ve ayrıcalık verilmeyen görüntüleme özellikleri ile de dikkat çekecek gibi duruyor.

Sony Electronics’teki Imaging Product and Solutions Amerika başkan yardımcısı Neal Manowitz, “Sony’nin yeni ZV-1’i, günümüzün video içerik oluşturucularının gereklilik ve taleplerini yerine getirmek için özel olarak tasarlandı. daima müşterilerimizi dinliyoruz ve bu kamera genişletilmiş topluluğumuzdan gelen aracısız olarak geri bildirimlerin sonucudur. Yenilikçi bir tasarıma ve birçok yeni teknolojiye, ortama ve moda sahip olan bu kamera, içerik oluşturucuların daha önce hiç olmadığı şekilde içerik yapmalarına olasılık tanıyacak.” dedi.

Sony ZV-1 özellikleri

Sony ZV-1, DRAM yongalı 1.0 herif toplanmış Exmor RS CMOS görüş sensörü ve ND filtreli sabit 24-70 mm F1.8-2.8 ZEISS Vario-Sonnar T bokeh efekti yaratıcı geniş diyafram açıklığına sahip lens ile karşımıza çıkıyor. Kamera, Sony’nin ileri teknoloji otomatik netleme sistemini kullanarak yüksek doğruluk ve hızda nesnelere kilitlenebiliyor ve peşine düşüp takip özelliği ile de onları izleyebiliyor.

Hem üstün manzara kalitesi için yüksek çözünürlük ve düşük gürültü sağlayan ön direk LSI özellikli en yeni cins BIONZ X manzara işlemcisini de barındırıyor. Görüntüleme teknolojisini yüksek nitelikli ve fazla yönlü ses seçenekleriyle birleştiren ZV-1, ses konusunda da oldukça iddialı.

Ayrıca bu kamera Sony’nin yanlamasına açılan akıcı açılı 3 inç’lik dokunmatik bir LCD ekrana sahip birincil kompakt kamerası olarak da lanse edildi. Bu ekran doğru mikrofon gibi harici ses aksesuarlarını bağladıktan sonradan çekimlerinizi selfie modunda daha kolay yapabilirsiniz.

4K video kaydı yapabilen kamera in-body image bakış sabitleme teknolojisine sahip. Bu sayede ekstra bir gimbal kullanmanıza gerek kalmadan daha eksik titreşimli görüntüler elde edebilirsiniz. 1080p çekimlerde de 60 FPS ve 120 FPS çekimler yapabilen kamera 20.1 Megapiksel çözünürlüğe sahip CMOS sensörden şiddet alıyor.

Çabuk Sony ZV-1 odak geçişleri ve bokeh efekti

ZV-1 tescil esnasında iki öbür arka plan bokeh seviyesi arasında kolayca geçiş yerine getirmek için basit bir çözüm sunuyor. Yeni arkaplan odaklama işlevini kullanarak, çabuk bir şekilde bokeh efektli bir görünüm elde edebilirken, bulanıklığı düşürerek sıradan görüntüye de geçiş yapabilirsiniz. Yeni nitelik ve düğme ile optik diyaframı kamera hızlı bir şekilde otomatik olarak ayarlayabiliyor. Kameranın üstünde yer alan bu bokeh düğmesine de zahmetsizce erişebilirsiniz.

Ayrıca nesnenin yüzü ile merceğin önüne yerleştirilen nesne aralarında süratli ve düzgün odak geçişleri karşılayan yeni bir ürün vitrini ayarı doğruca kameranın odaklanmasını temin etmek için bir nesnenin arkasına el atama günleri geride kaldı.

ZV-1’in oturmuş mikrofonu, özellikle selfie modunda çalışırken arka plan gürültüsünü en aza indirirken nesnenin sesinin net olarak yakalanmasını karşılayan ileri yönü olan ses yakalama için planlanmış Sony’nin en yeni 3 Yönü Olan kapsül mikrofonuna sahip.

Standart 3.5 mm‘lik jak girişi ile de harici bir ses aparatı takılabilen kamera ses konusunda da epeyce iddialı karşımıza çıkıyor. 294 gram ağırlığındaki kamera içerik üreticilere özel naklen yayın özellikleriyle de birçok vlogger göre tercih edilecek gibi duruyor.

Sony ZV-1 vlog kamerası fiyatı

28 Haziran’da satışa sunulacak cihazın, ilk tanıtıma özel 749 dolar fiyat etiketi ile karşımıza çıkması bekleniyor. Ayrıca ACCVC1 Vlogger kitine de 50 dolar ödeyerek kamera ile birlikte satın alabileceksiniz. Ülkemize ne vakit geleceği konusunda henüz bir bilgi bulunmazken, fiyatı konusunda da net bir tanımlama yapılmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.