DOLAR 32,4970
EURO 34,8059
ALTIN 2.492,05
BIST 9.560,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Sony, PS5’in Varsayılan Oyunu Astro’s Playroom’un Geliştirici Stüdyosunun Üstünü Sildi

06.07.2021
A+
A-

Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bundan bir süre önce oyun dünyasını ilgilendiren önemli bir açıklama yapmıştı. Şirket tarafından yapılan bu açıklamalarda, çok sayıda oyun projesinin arkasında olan ve hatta PlayStation özel oyunlarını bile geliştiren oyun stüdyosu “Japan Studio“nun kapatılacağı duyurulmuştu. Şimdiyse bu oyun stüdyosu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sony, PlayStation’ın resmi internet sitesinin bir bölümünde, kendilerine ait olan oyun stüdyolarının isimlerini ve bu stüdyoların logolarını paylaşıyor. Saatler öncesine kadar Japan Studio’nun ismi ve logosu da bu internet sitesinde yer alıyordu. Ancak söz konusu sayfada bir güncelleme yapan Sony, Japan Studio’nun ismini de logosunu da kaldırdı. Bu da stüdyonun, artık tarihin tozlu raflarına gömüldüğünü gösteriyor.

Japan Studio ibaresinin kaldırıldığı sayfa

Japan Studio

Sony’nin Japan Studio isimli oyun stüdyosu, aslında şirket için çok önemli projeleri yönetmişti. Örneğin PlayStation 5’in ilk oyunlarından bir tanesi olarak lanse edilen Astro’s Playroom’un arkasındaki ekip, Japan Studio’nun ta kendisiydi. Ayrıca Deracine, The Last Guardian, Freedom Wars, Gravity Rush ve Ape Escape gibi popüler oyunlar da Japan Studio tarafından geliştirilmişti.

PlayStation ekosisteminin en eski birinci taraf geliştiricilerinden bir tanesi olan Japan Studio, özellikle de son yıllarda iyi bir dönemden geçmiyordu. Şirketin geliştirdiği oyunlar satmıyor, bu da stüdyoda anlaşmazlıkların çıkmasına yol açıyordu. Bunun üzerine başlayan yaprak dökümüyle stüdyodaki en köklü isimlerin ayrılması, Japan Studio için kaçınılmaz olan sonu getirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.