DOLAR 32,2580
EURO 34,8589
ALTIN 2.431,55
BIST 10.079,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

MacBook ve iMac kullanıcıları için Netflix hamlesi

30.06.2020
A+
A-

Pek çok kişinin bilmediği veya bir zaman sonra fark ettiği, Safari’den YouTube ve Netflix gibi içerik izleme platformlarında ekranınız 4K’yi desteklese bile izlemeyi yapamıyor olmanız. İçerikleri, 1080p izleyebildiğiniz bu durumdan yakında çıkacak olabilirsiniz. Eğer bu durum canınızı sıkıyorsa, yeni macOS Big Sur ile birlikte Safari 4K HDR Netflix‘i size sunabilecek.

Normalde bu durumu bilen kişiler jurnal işlerini Safari’yi  kullanarak yapıyorsa bile Netflix’e girmek için tarayıcısını değiştiriyordu. Yeni MacBook ve iMac güncellemesiyle birlikte kullanıcıların üzerinden düşük çözünürlüklü içerik izleme yükü kalkıyor.

Bu başkalaşım ise yakın vakit önce keşfedildi. Safari’nin Big Sur Dolby Vision ya da HDR10 kullanılacağı düşünülüyor. Bu sayede de bir süredir beklenen 4K Netflix içeriklerinin izlenmesi muhtemel kılınmış oluyor. Güncelleme birkaç ay içinde desteklenen modellere gelecek.

HDR özelliği derhal yalnızca 2018 veya daha üstü MacBook Pro modellerinde, 2018 veya daha üstü Mac mini sistemleri, iMac Pro ya da Mac Pro için destekleniyor.

macOS Big Sur güncellemesi alacak MacBook modelleri

2015 ve sonrası MacBook modelleri 2013 ve sonrası MacBook Air modelleri 2013 ve sonrası MacBook Pro modelleri

macOS Big Sur güncellemesi alacak iMac modelleri

2014 ve sonrası iMac modelleri 2017 ve sonrası iMac Pro modelleri

OMG! Netflix on macOS Big Sur’s Safari browser just gave me 4K Stream with Dolby Vision on MacBook Pro! Earlier it was just 1080p with Dolby Vision. This is amazing.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.