DOLAR 32,3475
EURO 34,9394
ALTIN 2.410,01
BIST 10.214,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı! İşte ayrıntı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, COVID-19 tedbirleri zarfında yeni kararları açıkladı. 65 yaş üstü…

10.06.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni kararlara kadar 65 yaş üstü vatandaşlar her gün saat 10:00 ile 20:00 aralarında dışarı çıkabilecekler.

18 yaş altındaki çocuklar, aile bireyleriyle dışarı çıkmaları şartıyla sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. Ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması ile kapalı olmaya sürekli park, bahçe ve ören yerleri de en ince ayrıntısına kadar açılabilecek.

Lokanta, kafe gibi işletmelerin alıştırma saatleri 22:00’dan 24:00‘a uzatıldı. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz’dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecek. Nikah salonları 15 Haziran, nikah salonları ise 1 Temmuz‘dan itibaren belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye başlayabilecek.

Aşı çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Erdoğan; “Bugüne dek sağlık yardımı ya da ihracat izni talebine karşılık verdiğimiz rakam 125’i bulmuştur. Hekimlerimizin, korona tedavisinde etkili şekilde kullandığı ilacı TÜBİTAD çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendileri üretmeye başladı. Çalışmaların ardından ilaç kullanıma başlayacaktır.” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.