DOLAR 32,2982
EURO 34,8261
ALTIN 2.409,21
BIST 10.219,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C

Şekeri Tamamen Bırakmak İçin Bunları Yapabilirsiniz

21.09.2020
A+
A-

Birçok bilim insanı ve uzmanının, şekeri ortalama modern beslenmedeki en yıkıcı (ve bağımlılık yapan) bileşen olarak nitelendirdiği göz önüne alınırsa, şekeri bırakmak kendimiz için yapacağımız en büyük yatırımlardan biri olabilir. Üstelik sadece ‘şeker’den uzak durmakla da her şeyi çözüme kavuşturamıyoruz çünkü şekere 50’den fazla farklı isim verilmektedir. Hangi yiyeceklerin aslında ilave şeker içerdiğini belirlemek için etiket okuma konusunda birer uzmana dönüşmemiz gerekiyor.

Şekeri bırakmak düşünüldüğü kadar kolay değil. Bu nedenle epey bir zorlanabilirsiniz ama aşağıdaki adımları takip ederek işinizi biraz olsun kolaylaştırabilirsiniz.

PLANLI VE HAZIRLIKLI OLUN

Gözden uzak olan, gönülden de uzak olur diye boşuna demiyorlar, mutfağınızdaki tüm atıştırmalıkları ve yiyecekleri gözden geçirin. İçerisinde şeker olduğu yazan veya şekerli olan tüm yiyeceklerden kurtulun. Bir hafta boyunca neler yiyip atıştıracağınızı planlayın. Aldığınız her şeyin etiketini okumayı ihmal etmeyin!

İLK BİRKAÇ ÇOK ZORLU GEÇECEK

Heyecanınızın kırılmasını istemeyiz fakat şeker bağımlılık yaptığı için bırakma kararı aldığınızda sizi ilk birkaç gün epey zorlayabilir. Bu duruma zihinsel olarak da hazırlanmanız gerekiyor. Yorgunluk, sinirlilik hali, baş ağrısı ve mide rahatsızlığı yaşamanızda olası. Ancak diyetinize bağlı kalmaya özen gösterin çünkü bunların hepsi geçecek.

RAHATSIZLIKLARINIZI NASIL GİDEREBİLİRSİNİZ?

Bu süreçte uykuya çok fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. Hafif egzersizler de kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Ancak şeker tüketmediğiniz için kendinizi çok fazla rahatsız hissederseniz yüzde 70 kakao oranına sahip olan çikolatalar veya kuru yemiş, kendi yaptığınız taze meyve ve yoğurt karışımlarını tüketebilirsiniz.

BOL BOL SU İÇİN

Gün içerisinde bol su içmeniz gerekir ancak şekeri bırakma kararı verdikten sonra buna daha fazla önem vermeniz gerekir. Su, kan şekerinin dengelenmesini, sisteminizin etkin bir şekilde çalışmasını sağlar ve şekersiz kaldığınız zaman ortaya çıkan semptomların etkisini en aza indirmede yardımcı olur.

BOL MİKTARDA PROTEİN VE LİF TÜKETİN

Protein ve lifli gıdalar bu süreçte en büyük yardımcınız olacak. Çünkü bunlar, iştahınızı azaltan ve enerjinizi yüksek tutan yiyeceklerdir. Yağsız et ve balığın yanı sıra, öğünler arasında yemek için fındık ve kuru yemişleri de tercih edebilirsiniz. Brokoli protein ve lif, avokadoysa yağ ve lif bakımından oldukça zengin bir besindir. Tek yapmanız gereken neyi yemeniz gerektiğini bilmek.

İLİşKİLİ HABERLER Bu Besin Şeker Hastası Olmanızı Önlüyor

Bu Besin Şeker Hastası Olmanızı Önlüyor

Meyve Şekeri Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Meyve Şekeri Karaciğer Yağlanmasına Neden Oluyor

Glutensiz Şekersiz Diyet Puding Tarifi

Glutensiz Şekersiz Diyet Puding Tarifi

Şeker Hastası Olanlar Bu Aşıyı Mutlaka Yaptırmalı

Şeker Hastası Olanlar Bu Aşıyı Mutlaka Yaptırmalı

İLİşKİLİ GALERİLER Şeker Tüketimini Bırakınca Vücutta Bunlar Oluyor!

Şeker Tüketimini Bırakınca Vücutta Bunlar Oluyor!

Evde Yapabileceğiniz Harika Nikah Şekerleri

Evde Yapabileceğiniz Harika Nikah Şekerleri

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.