DOLAR 32,5615
EURO 34,9979
ALTIN 2.435,97
BIST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Şehirlere Göre Kovid 19 Haritası

13.06.2020
A+
A-

Salgının Ülkemizde En Ağır Geçtiği Büyük Kasaba Hangisi Oldu?

Salgının ülkemiz dahilinde en ağır geçtiği büyük kasaba hiç hiç kuşkusuz İstanbul oldu. İstanbul dahilinde ilk vakanın görülmesi ve yurtdışı uçuşlarının belirli bir süre devam etmesinin sonrasında vakanın patlama noktasına geldiği görülmektedir.

İstanbul’da alınan tedbirlerin öteki illere kadar fazla daha üstteki seviyede olduğunun da belirtilmesi gerekiyor. Hatta normalleşme sürecinin sonrasında da hafta sonu yasağının ülkemizde İstanbul ilk kez elde etmek üzere diğer şehirlerde de devam edebileceğinin altı çizilmelidir. Bu alanda kararlar çoğunlukla Perşembe günleri kabine toplantısının hemencecik ardından alınıyor.

Salgının Son Durumu Nedir?

Şehirlere kadar kovid 19 haritası ile alakalı çalışmalar yapıldığı zaman salgının yayılım hızının büyük oranda önüne geçildiği ayrım edilmektedir. Salgını9n azalması ile beraber şu önlemlerin de ön plana çıktığı fark ediliyor;

Salgın ile alakalı incelemeler yapıldığı süre bilhassa sosyal mesafe ve maske kullanımının tedbir bağlamında büyük öneme sahip olduğu net bir biçimde görülmektedir. Salgının son durumu ile alakalı olarak yapılan analizlerde ne derece kaliteli ve sorunsuz bir sistem ile tanı tedavi yapılsa da yalnızca taşıyıcı olan ve herhangi bir belirti göstermeyen kişiler sebebi ile salgının yayılmaya devam edebileceğinin de belirtilmesi gerekir.

Bu detaylara dikkat ederek normalleşme süreci başlayacaktır. Salgının son durumu ile alakalı gelişmelere bakıldığı süre büyük şehirlerde hali hazırda risk faktörünün ortadan kalkmadığının uzmanlar tarafından dile getirildiğinin de belirtilmesi gerekir. Özellikle sosyal mesafenin ihlal edilmesinin epeyce mümkün olduğu İstanbul gibi metropollerde bu salgının etkisinin basit basit ortadan kalkmayacağının da belirtilmesi gerekir.

Salgının Yayılımının Bu Derece Seri Olmasının Esas Sebebi Nedir?

Şehirlere tarafından kovid 19 haritası ile alakalı olarak inceleme yapıldığında özellikle diğer salgın ve bulaşıcı hastalıklara göre Covid-19 un yayılım oranının fazla daha üst seviyede olduğu daha net bir biçimde fark edilmektedir. Bu alanda yayılım hızının yüksek olması hem yakın bağlantı içerisinde olan Akdeniz Tipi bir toplum olmamız keza de mevsim itibari ile salgının açılış dönemlerinde kapalı alanlarda bulunulması sebebi ile ülkemizi derinden etkilemiştir. Sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile beraber yayılım hızının düşürülmesi hedefleniyor.

Normalleşme sürecine geçilse de salgının etkisini kaybetmediğinin net şekilde farkında olan olmalısınız. salgına karşısında yapılan en ufak bir tedbirsizliğin zeka kişiler için baştan salgın riskinin 2.dalga biçimde ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.