DOLAR 32,4643
EURO 34,7320
ALTIN 2.435,54
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Vücuttaki Toksinleri Atmak İçin Neler Yapılmalıdır…

28.03.2021
A+
A-

Vücutta biriken ve zararlı bakterilerden oluşan toksinler hastalıklara yakalanma riskini artırmaktadır. Ancak bilinçli beslenerek sağlığınızı tehdit eden toksinlerden kurtulabilirsiniz. Peki vücutta toksin biriktiğini gösteren belirtiler nelerdir? Toksinleri vücuttan atmak için hangi besinleri tüketmek gerekir?

Sağlıksız beslenmek, uzun süre zararlı gıdalara maruz kalmak, hareketsiz yaşam tarzı birbirine bağlı olarak vücutta toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Hücrelerin kendilerini yenilemesine müsaade etmeyen toksinler ödem birikmesine neden olur. Bazı hastalar toksinlerden dolayı kilo aldıklarının farkına varmazlar. Vücudun toksinleri dışarı atmak için karaciğere ihtiyacı vardır fakat toksinleri vücuttan atan sistemin deforme olması birikmesine sebep olur.

VÜCUTTA TOKSİN BİRİKTİĞİNİ GÖSTEREN BELİRTİLER

Yorgun ve uykusuz hissetme

Şişkinlik, hazımsızlık, gaz, kabızlık
Sık sık yaşanan baş ağrıları
Bir anda kilo alma
Ruhsal bozukluklar (Sinir, stres ve depresyon)
Kas ve kramp ağrıları, kas zayıflıkları
Sivilce ve akne oluşumu

TOKSİN ATAN BESİNLER

Maydanoz ve Limon

Vücuttan toksin atan en etkili besinler şüphesiz ki maydanoz ve limondur. Uzmanlar, geceden bir bardak ılık suyun içerisine bir kaç tel maydanoz ve limon dilimi koyup ertesi sabah kahvaltıdan önce içilmesini tavsiye etmektedir.

Lahana Suyu

Lahana suyu da maydanoz ve limon karışımı kadar etkili bir içecektir. Lahana suyunun tadı acı olduğu için içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz. Lahanaları kaynattıktan sonra bir bardak alıp sabah kahvaltıdan önce içerisine limon sıkarak tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay

Doğadaki en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olan yeşil çay vücutta biriken toksinlerin idrar yolundan kolayca atılmasını sağlar. Günde en fazla iki bardak tüketilmesi önerilmektedir.

Biberiye

Biberiye vücuttaki toksinleri atmanın yanı sıra zarar görmüş hücrelerin de onarılmasını sağlar. Fazla oksijeni beyin ve kalpten alarak vücudun sağlıkla işlemesine yardımcı olur. Uzmanlar günde bir bardak biberiye çayı tüketilmesini tavsiye etmektedir.

Domates

Domates içeriğinde bulunan beta karoten, likopen, folik asit A vitamini sayesinde güçlü antioksidan etkiye sahiptir. Hormonsuz üretilen domateslerden gün içerisinde en fazla 5 tane tüketerek vücuttaki tüm toksinleri atılmasını sağlayabilirsiniz.

Zencefil

Vücudun ısı oranını artıran zencefil ter bezlerini ve lenf sistemini çalıştırarak hormonların artmasına yardımcı olur. Vücuttaki toksinleri atarak kanın temizlenmesini sağlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.